ZAUSTAVITE DIJAREJU I SPRIJEČITE DEHIDRACIJU U VRELIM LJETNIM DANIMA

REHYDROSOL® i Enterofuryl Stop® bi trebali biti obavezni dio kućne i putne apoteke.

37

Visoke temperature koje donosi ljeto, u kombinaciji sa povećanom fizičkom aktivnošću te dugo očekivanim putovanjima na more ili u prirodu, nose i povećani rizik od gubitka tekućine i minerala (dehidracije), obično putem pojačanog znojenja, ali često i povraćanjem i proljevom kod tzv. putničke dijareje.

Proljev i povraćanje, kao simptomi akutnih želučano-crijevnih infekcija, dovode do različitih stepena dehidracije, pri čemu je važno na vrijeme reagovati i nadoknaditi  izgubljenu vodu i elektrolite, naročito ako su u pitanju djeca.

Dehidraciju ne uzrokuju samo određena infektivna stanja zbog kojih se gubi voda iz tijela, već i nedovoljan ili neadekvatan unos vode i minerala u organizam. Mada normalna hidratacija organizma zahtijeva dnevni unos od oko 30 mililitara tečnosti na kilogram tjelesne težine ili oko osam do 12 čaša vode, uočeno je da 80 posto ispitanika (tokom boravka na poslu) ne unosi adekvatne količine vode.

 Rehydrosol® sadrži optimalnu dozu elektrolita

REHYDROSOL® je dodatak prehrani u obliku šumećih tableta za pripremu oralne rehidratacijske otopine koja će omogućiti laku i potpunu nadoknadu tečnosti i minerala. Sastav preparata REHYDROSOL® je usklađen sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije kada je u pitanju zastupljenost natrija te ukupna koncentracija svih zastupljenih komponenti, što je značajno za efekat brze i potpune nadoknade izgubljene tekućine i elektrolita.

REHYDROSOL® otopina se priprema veoma brzo i jednostavno na način da se u 200 ml vode potpuno otope 2 šumeće tablete. Pripremljena oralna otopina se koristi za jednostavno i efikasno sprečavanje i liječenje dehidracije nastale usljed prekomjernog gubitka vode i soli iz tijela. Prednost šumećih tableta Rehydrosol® je u precizno određenom sastavu za razliku od kućnih pripravaka za rehidraciju kod kojih je nepoznat sastav elektrolita u odnosu na standardizirane otopine. Dodatna prednost REHYDROSOL® otopine je prijatan okus i osvježavajuća citrusna aroma, a ne sadrži gluten niti laktozu.

Enterofuryl Stop® – prvi izbor za putovanje 

Kada je u pitanju akutna dijareja infektivnog porijekla, u putnoj apoteci je obavezan sastojak i lijek koji će zaustaviti proljev – da stane čim krene! Adekvatan lijek za liječenje akutnog infektivnog proljeva je onaj koji će direktno uništiti uzročnike dijareje – prije svega štetne bakterije – a da pri tome ne naruši ravnotežu dobrih bakterija u crijevima. Takav lijek na našem tržištu je Enterofuryl Stop® koji je dostupan u svakoj apoteci, bez liječničkog recepta, za primjenu kod odraslih i djece iznad 12 godina. Primjena kapsula Enterofuryl Stop®  je laka i sigurna, a poboljšanje stanja se očekuje već nakon nekoliko primijenjenih doza.

 Enterofuryl Stop® je lijek koji djeluje isključivo lokalno u crijevima bez ulaska u sistemsku cirkulaciju. Izostanak apsorpcije iz probavnog trakta razlog je izostanka sistemskih neželjenih efekata, zbog čega se Enterofuryl Stop® smatra lijekom odlične podnošljivosti i sigurnosti. Takođe, Enterofuryl Stop®  ne utiče na pokretljivost  crijeva pa omogućava da se izbaci sav štetan toksikoinfektivni sadržaj iz crijeva bez njegovog zadržavanja, za razliku od drugih lijekova koji se često, bez ispravne indikacije, koriste u liječenju akutne infektivne dijareje.

 REHYDROSOL® i Enterofuryl Stop® bi trebali biti obavezni dio kućne i putne apoteke. Na putovanjima uvijek trebate imati pri ruci REHYDROSOL® i Enterofuryl Stop® jer tako ćete pomoću ova dva proizvoda brzo i efikasno osigurati potrebnu (re)hidrataciju organizma i/ili zaustaviti putničku dijareju.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here