Podrška Addiko Bank Sarajevo u prehrambenim proizvodima za Dom Bjelave

Uručeno više od 1.700 različitih prehrambenih artikala

28

Zaposlenici Addiko Bank Sarajevo uručili su prikupljenu pomoć u hrani za štićenike KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo, na Bjelavama, čime je okončana višesedmična Addiko Cares akcija zaposlenika ove banke.

„Sredinom prošlog mjeseca obratili su nam se iz Doma Bjelave, sa kojim sarađujemo kroz različite projekte duže od deceniju, sa molbom da im pomognemo oko obezbjeđivanja dodatne količine hrane za njihove štićenike. Reagovali smo odmah i prema specifikaciji predstavnika Doma nabavili hranu koja im je bila neophodna, poput  jaja, sira, maslaca, pašteta, pavlake i sl. Istovremeno smo  pokrenuli i akciju prikupljanja pomoći među zaposlenicima Banke, koji se uvijek aktivno uključe u sve akcije koje organizujemo. Juče smo uručili drugi dio pomoći od ukupno više od 1700 različitih prehrambenih artikala“, istakao je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko Bank Sarajevo.

Tarik Smailbegović, direktor KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo zahvalio se menadžmentu i uposlenicima Addiko Bank, koji su i ovaj put pokazali da su društveno odgovorna firma te da imaju senzibiliteta za rad ove Ustanove i potrebe njihovih klijenata.

“Socijalna zaštita zbrinjava vrlo osjetljive kategorije stanovništva i mi se u svom radu često oslanjamo na sve raspoložive resurse u zajednici koji nam mogu pomoći da prevaziđemo svakodnevne probleme. U ime uposlenika i naših korisnika iskreno se zahvaljujem svima koji su učestvovali u ovoj akciji“, dodao je Smailbegović.

Addiko Bank Sarajevo svoje aktivnosti društveno odgovornog djelovanja provodi u okviru projekta Addiko Cares, koji podrazumijeva finansijsku podršku Banke različitim institucijama i organizacijama, uz podršku zaposlenika kroz njihovo volontiranje ili neki drugi angažman.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here