Matthew Palmer posjetio Studen Holding

Tema sastanka bile su investicije Holdinga u zemljama zapadnog Balkana

35

Specijalni predstavnik Vlade Sjedinjenih Američkih Država za zapadni Balkan Matthew Palmer posjetio je kompaniju Studen Holding i sastao se sa predsjednikom njene uprave Ilijom Studenom. Tema sastanka bile su investicije Holdinga u zemljama zapadnog Balkana.

“Podržavanje i podsticanje dugoročnog ekonomskog razvoja u BiH i u zemljama regiona je naša prioritetna pozicija. Studen Holding stvara poslovne mogućnosti koje povezuju tržišta, a to je potvrda uspješnih investicija“, rekao je Palmer.

Ulaganja Studen Holdinga u Brčko i Bosnu i Hercegovinu počela su 2002. godine, preuzimanjem fabrike za proizvodnju jestivog ulja Bimal, nakon čega je uslijedio ciklus investicija i izgradnja agroindustrijskog kompleksa u Brčkom.

“Poslovni planovi Studen Holdinga obuhvataju različite investicije, prije svega u proizvodnju, distribuciju i logistiku, koje omogućavaju da naš poslovni model pozitivno utiče na privredni ambijent država u kojima poslujemo. Angažman Grupe polazi iz Austrije, gdje je naša centrala, a u proteklih 30 godina fokus proizvodnih investicija je na zapadnom Balkanu, prije svega u BiH, Srbiji i Slovenijii“, istaknuo je Studen.

Sastanku je prisustvovao i Michael Scanlan, prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko, koji je naglasio značaj posljednjih privrednih pomaka u Distriktu koji će se odraziti na cijelu BiH, pri čemu je skrenuo pažnju na projekt brčanske prve poslovne zone..

“Kroz inicijativu i ulaganje Studen grupe, ove godine će biti realizovana prva faza u izgradnji poslovne zone, što je veliki infrastrukturni resurs za privredu uopšte“, potcrtao je Scanlan.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here