Ministar privrede Delić obišao postrojenje Tvornice opeke d.o.o.

Ministar Delić sa svojim je timom imao priliku obići proizvodne pogone tvornice i upoznati se s najnovijom tehnologijom, te planovima za daljnji razvoj tvrtke te proći sva političko-privredna pitanja oko saradnje regionalne vlasti s lokalnim privrednicima.

25

Ministar privrede Kantona Sarajevo, Adnan Delić, u petak, 18. juna 2021. godine, posjetio je najvećeg proizvođača opekarskih proizvoda u Bosni i Hercegovini, Tvornicu opeke d.o.o. Sarajevo. Tom prigodom, obišao je postrojenje tvornice, te odradio radni sastanak s direktoricom tvrtke, Sandrom Bezdrob.

Ministar Delić sa svojim je timom imao priliku obići proizvodne pogone tvornice i upoznati se s najnovijom tehnologijom, te planovima za daljnji razvoj tvrtke te proći sva političko-privredna pitanja oko saradnje regionalne vlasti s lokalnim privrednicima. Nakon obilaska postrojenja i održanog sastanka s direktoricom Tvornice opeke d.o.o. Sarajevo, Sandrom Bezdrob, ministar Delić izjavio je: „Tvornica opeke d.o.o. jedan je od rijetkih primjera uspješne privatizacije u Bosni i Hercegovini i dobar je primjer kompanije koja crpi prirodnu sirovinu, opekarsku glinu na području našeg Kantona i već niz godina uredno isplaćuje koncesiju Kantonu za eksploataciju ovog prirodnog resursa. Također, ono što je jako dobro u vezi ove kompanije je da na jednom mjestu crpi, obrađuje i proizvodi gotov proizvod, koji dalje distribuira i na domaćem i na vanjskom tržištu.

Direktorica TOS-a, Sandra Bezdrob dodala je: „Bila nam je iznimna čast ugostiti ministra privrede Kantona Sarajevo, gospodina Adnana Delića i cijeli njegov tim, u našoj tvornici i drago nam je da smo im imali prilike pokazati naše moderne pogone za proizvodnju, te prezentirati procese koji nas pozicioniraju u tehnološki vrh građevinske industrije. Mnogo je lakše raditi kada imate lokalnu i državnu vlast kao partnera, a ne kao teret i drago nam je da ljudi iz vlasti pokazuju interes za ovo što radimo. Samo iskrenim odnosom i saradnjom moguće je unaprijediti sve privredne djelatnosti, posebno industriju koja je izuzetno važna za razvoj svake države, a posebno Bosne i Hercegovine koja ima veliku industrijsku tradiciju u čemu trebamo tražiti našu šansu za razvoj. Vjerujem da ćemo kao privredni subjekt nastaviti rasti, zapošljavati, unapređivati tehnološke procese i educirati radnu snagu, što kontinuirano radimo od 2004. godine, jer samo tako možemo zadržati tempo u odnosu na evropsku i svjetsku konkurenciju.

Tvornica opeke d.o.o. Sarajevo članica je poslovnog sistema NEXE iz Hrvatske koji je u Bosni i Hercegovini prisutan od 2004. godine, a u svojim tvornicama cigle i betona zapošljava 106 ljudi. Od 2004. godine do danas, uloženo je više od 47 miliona KM u modernizaciju i unapređenje procesa, proizvoda, energetske efikasnosti i zaštite okoliša u BiH tvornice poslovnog sustava NEXE.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here