10.000 eura za podršku ženskom odgovornom poduzetništvu

Podržane ideje, koje su ove poduzetnice razvijale kroz projekat BiHUB, ekspertna komisija, sastavljena od predstavnika projektnih partnera, te nezavisnih eksperata iz oblasti poduzetništva, ocijenila je kao najkvalitetnije i s najvećim potencijalnom za održivost i konkurentnost na tržištu

48

Vlasnice četiri biznisa, podržana kroz projekat BiHUB – Podrška ženskom odgovornom poduzetništvu,  u prostorijama Centra za edukaciju mladih potpisale  su ugovore o dodjeli grant sredstava za razvoj njihovih biznisa, u visini od po 2.500 eura.

Alma Gačanin iz Sarajeva (Basically Design Studio), Ajla Haskić iz Bugojna (Moonlight Graphic Visions), Sandra Jelin-Kadrić iz Sarajeva (Ukus mamine kuhinje) i Mirela Džinić iz Travnika (Tekstilni dizajn kao ambasador kulturne baštine), dobile su podršku za realizaciju biznis ideja.

Podržane ideje, koje su ove poduzetnice razvijale kroz projekat BiHUB, ekspertna komisija, sastavljena od predstavnika projektnih partnera, te nezavisnih eksperata iz oblasti poduzetništva, ocijenila je kao najkvalitetnije i s najvećim potencijalnom za održivost i konkurentnost na tržištu, saopćio je Centar za edukaciju mladih iz Travnika.

Dodjela grant sredstava završnica je sveobuhvatnog programa osnaživanja žena u poduzetnice, kroz koji su jačani njihovi kapaciteti u oblasti razvoja poslovnih ideja, pisanja poslovnog plana, marketinga, a sve s ciljem afirmiranja ženskog odgovornog poduzetništva i osnaživanja žena za ulazak u poduzetničke vode i tržište rada.

Cjelokupan projekat usmjeren je ka uključivanje žena u procese donošenja odluka, te kreiranju sistemskih rješenja vezanih za žensko poduzetništvo, kako bi poduzetnice imale sveobuhvatnu podršku u razvoju i realizaciji svojih poslovnih ideja u BiH.

Ovo je jedan u nizu projekata koji Centar za edukaciju mladih realizira kroz svoj BeeZone biznis incubator, u cilju kreiranja poticajnog okruženja za samozapošljavanje mladih i njihovog motiviranja da kreiraju i realiziraju svoje poslovne ideje.

Pored Travnika, projekat BiHUB – Podrška ženskom odgovornom poduzetništvu, realizira se i u Jajcu i Livnu, a za osnaživanje žena poduzetnica kroz projekat izdvojeno je 37.500 eura, dodaje se u saopćenju.

Projekat realiziraju Kulturno izobraževalno društvo PINA iz Slovenije, Centar za edukaciju mladih iz Travnika, JU agencija za kulturno historijaku i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, Narodno sveučilište Livno i Fondacija Linnovate – Tehnološki park Livno, uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije kroz Program međunarodne razvojne saradnje i humanitarne pomoći.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here