Održana posljednja „Ultra Unique“ radionica

Kombinacija teorije i prakse učesnicima pružila vjetar u leđa

19

Posljednja radionica u okviru edukativnog projekta „Ultra Unique“, održana je uživo pred 20 mladih kreativaca iz Bosne i Hercegovine, koji su u proteklih nekoliko mjeseci učestvovali u ukupno osam radionica sa ciljem ličnog rasta i razvoja karijere u kreativnoj industriji.

Na osmoj radionici predavanje je održala stručnjakinja iz oblasti životnih vještina – internacionalna certificirana NLP trenerica Bojana Blažević, dok su o društvenoj odgovornosti i kritičkoj svijesti govorile novinarke Maja Isović Dobrijević i Vanja Stokić. Predavanje su otvorili Dijana Tepšić i Bojan Dragišić iz kreativne agencije Play Team, koji su govorili o društvenoj odgovornom poslovanju kao temelju svake strategije i poslovanja.

Nekoliko dana nakon uspješno održanog regionalnog komunikacijkog događaja – Play Media Day 06, čega je „Ultra Unique“ projekat dio, posljednjom radionicom zaokružene su i upotpunjene sve najbitnije teme, uz pomoć kojih će mladi i talentovani kreativci iz BiH nastaviti da grade svoje karijere uzlaznom putanjom.

Predstavnici agencije Play Team su istaknuli da je koncept društvene odgovornosti primjenjiv na sve, a da kompanije i brendovi koji posluju prema ovom konceptu ostvaruju brojne benefite. Prisutnima su podvukli i značaj svih vrsta odgovornosti – individualne, socijalne, kao i kulturne odgovornosti. Usaglasili su se i da je ključ uspjeha u pružanju vrijednosti više.

Na uvodno predavanje se savršeno nadovezala Bojana Blažević, inspirativnim govorom o životnim vještinama, autentičnosti, motivaciji, dosljednosti i istrajnosti, kao i važnosti konstantnog rada na sebi. Kroz praktične vježbe, prisutni su mogli sami otkriti svoje talente i vještine, a poruka sa kojom su svi otišli je da je najvažnije živjeti svoje lične vrijednosti, uz ostvarenje unutrašnjeg balansa.

Radionica je završena panelom u kojem su učestvovale novinarka Buka Magazina Maja Isović Dobrijević, te novinarka portala eTrafika Vanja Stokić, koje su podijelile svoje višegodišnje iskustvo stečeno radom u medijima. Moderatori panela su bili Dijana Tepšić i Bojan Dragišić, koji takođe dugi niz godina uspješno plove vodama medija i kreativne industrije.

Prisutni su mogli čuti o izazovima koje novinarstvo nosi sa sobom, kao i da je riječ o poslu bez radog vremena. Novinarke su istaknule i značaj društveno odgovornih tema poput ljudskih prava, rodne ravnopravnosti, ekologije i sprečavanja govora mržnje u kojima je moć medija ogromna, a izvukle su zajednički zaključak da je dobra komunikacija ključ uspjeha u kreativoj industriji i medijima.

Kroz interakciju i postavljanje pitanja predavačima, učesnici radionice su uspjeli riješiti lične nedoumice i prepreke, zbog čega će u budućnosti uspjeti razvijati svoje poslove, brendove, podcaste i blogove, bez kočnica i nesigurnosti.

„Ultra Unique“ realizuju Play Team i Ultra magazin, zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here