Predstavljena nova Opel Mokka

Novi model Mokkaima zadatak zamjeniti vrlo uspješnog Opelovog pionira prve generacije u segmentu malih gradskih SUV-ova, koji se proizvodio od 2012.godine.

59

Moramo početi sa pohvalom za uvoznika Opela i već drugu prezentaciju u relativnom pre-covid stilu, znači uzivo i sa dinamičkom prezentacijom, što nam svima budi nadu u povratak #staronormalnom načinu komunikacije.

Ovaj put predstavljen je potpuno novi model Mokka, koji ima zadatak zamjeniti vrlo uspješnog Opelovog pionira prve generacije u segmentu malih gradskih SUV-ova, koji se proizvodio od 2012.godine.

Mokka II je na novoj CMP platformi, koja joj donosi mogućnost potpune elektrifikacije, te modularnog pristupa izboru pogona unutar Stellantis grupe, tako su sada u ponudi samo dva konvencionalna motora sa PSA polica i to:

 -1.2L troklipac turbo, pogonjen benzinom u dva nivoa snage (100KS i 130KS)

-1.5L turbo diesel 110KS

Dok će Mokku E moći voziti stanovnici uređenijih društvenih sistema.

Testna vožnja po Jahorini otkrila nam je unaprijeđena vozna svojstva na novom modelu, direktniji volan te posebno naglašavam; dugi i horizontalni poklopac motora, što silueti ali i pogledu iza volana, daje poseban štih. Istaknimo još da je nova Mokka 12 centimetara kraća i jedan centimetar šira nego prije, što je donekle odmiče od bratskog modela Crossland.

Uvoznik je postavio početnu cijenu na 33.895KM, a lista mogućnosti personalizacije i dodatne opreme je poprilično velika.
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here