Inovacije u digitalnom printu

Firma Fortuna Digital BiH, jedini ovlašten distributer HP printera velikog formata za tržište Bosne i Hercegovine s ponosom predstavlja novu seriju HP Latex printera koji pružaju visok nivo svestranosti i održivosti u industriji digitalnog tiska.

78

Digitalni print je bez sumnje jedan od najbrže rastućih segmenata industrije u posljednjih nekoliko godina. Danas je njegova primjena gotovo neograničena i ovisi isključivo o kreativnosti pojedinca, želji za individualnošću i isticanjem u moru konkurencije. Print po želji, u kratkom roku i sa mnogo opcija, danas je postao stvarnost. Korištenje digitalnog printa u modnoj industriji i industriji dizajna interijera, sve više dobija na pažnji i daje konkurentnu prednost.

Digitalna industrija ima jedan od najvećih uticaja na okoliš kroz dužinu životnog ciklusa proizvoda, od njegove proizvodnje i transporta, distribucije i instalacije, te ispisa i korištenja materijala. Ispis samo onoga što vam je potrebno, na odgovarajućim materijalima uz korištenje odgovarajuće tinte, smanjuje neiskorištenost zaliha i istovremeno reducira štetni uticaj na okolinu.

Firma Fortuna Digital BiH, jedini ovlašten distributer HP printera velikog formata za tržište Bosne i Hercegovine s ponosom predstavlja novu seriju HP Latex printera koji pružaju visok nivo svestranosti i održivosti u industriji digitalnog tiska. Ne samo da HP tehnologija korisnicima pruža vrhunske rezultate ispisa na raznim materijalima, već i HP Latex tinta na bazi vode daje dodanu vrijednost vašem poslovanju i pomaže vašim klijentima da posluju u skladu sa svojim ciljevima održivosti budući da je latex boja netoksična za okoliš i ljude koji u tom prostoru borave.

Uspješno odgovorite izazovima na tržištu uz pomoć HP Latex tehnologije

Tokom 2020. godine, industrija digitalnog tiska susrela se s jednim od najtežih zadataka ikada – kako zamijeniti poslove koji su propali tokom lockdowna, te kako to raditi bolje od konkurencije koja pokušava isto. Diferencijacija je ključna za rast. Štamparije su u potrazi za novim poslovnim modelima, novim mogućnostima, pa čak i novim vrstama proizvoda koji će im pomoći da napreduju u poslovnom okruženju. Najbolji način da to učinite je diverzifikacija i mogućnost da ponudite nešto što vaši konkurenti nemaju.

„Kada razmišljate o HP Latex-u, zamislite jedinstvenu mogućnost da kažete DA svakom zahtjevu kupca, bez obzira na česte izmjene poslova ili zahtjeve samih aplikacija. Isporučite svaki posao u roku zahvaljujući jednostavnom rukovanju uz istovremenu zaštitu okoliša jer s HP Latex printerima svaka signage & decor odluka postaje održiva“, istaknuo je Guayente Sanmartin, generalni direktor za velike tvrtke u HP- u.

Udahnite novi sjaj svojem poslovanju

“Nije zlato sve što sja,” kaže izreka. Možda i nije. Međutim, sjaj i izražajne boje na prozorskoj grafici ili samoljepljivoj PVC foliji u izlozima maloprodaje, itekako će privući pažnju posmatrača. Oglašivačima je potreban promotivni materijal koji će zainteresovati potencijalne kupce i upravo to može biti razlika između uspjeha i neuspjeha.

Usprkos nizu izazova uzrokovanih situacijom na globalnom tržištu koji nisu zaobišli ni industriju digitalnog printa, nova HP Latex 700 i 800 serija printera velikog formata donosi niz novih značajki, koje korisnicima omogućavaju da budu agilniji, uhvate se u koštac sa ambicioznim projektima, te osiguraju sebi poslove najviše vrijednosti. Nova HP Latex serija sastoji se od četiri printera – HP Latex 700 I 800, te HP Latex 700W I 800W, koji su prvi printeri koji nude mogućnost ispisa bijele boje u ovoj kategoriji uređaja.

Kako ističu iz HP-a, radi se o najbjeljoj bijeloj boji na tržištu koja ne žuti vremenom što omogućava korisnicima visokokvalitetan ispis na razne materijale, kao i dodavanje većeg kontrasta tamnijim ispisima. Također, omogućen je bolji prikaz boja kada se bijela koristi na prozirnim materijalima.

Nove tehnologije i nove prilike

HP-ovo istraživanje pokazalo je da su pružatelji usluga digitalnog printa koji koriste printere s najnovijom HP Latex tehnologijom s bijelom bojom, uspjeli povećati bruto maržu čak do 30%.

Uz pomoć HP Latex serije pisača 700 i 800, pružatelji usluga ispisa velikog formata moći će:

  • Ugovoriti nove poslove, te proširiti svoj portfolio na aplikacije s visokom maržom
  • Odabrati između širokog raspona primjene kao što su baneri, tekstili, poster papir, cerade, naljepnice, canvas, vinil, tapete.
  • Isporučiti narudžbu u roku, zadržavajući visoki nivo kvalitete
  • Ojačati svoju prednost u održivosti pomoću HP Latex boje na bazi vode – bez opasnih zagađivača zraka i ispisa bez mirisa
  • Jednostavno upravljati printerom pomoću HP programa i aplikacije HP PrintOS

Novi portfolio HP Latex 700 i 800 printera velikog formata, omogućit će korisnicima da ostvare prednost na tržištu vješto ispunjavajući sve zahtjeve kupaca. Za više informacija o novoj seriji HP Latex printera, kao i o ostaloj širokoj ponudi mašina i materijala za digitalni print, kontaktirajte Fortunu Digital BiH na infobih@fortuna-digital.com, te posjetite našu web stranicu www.fortuna-digital.com

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here