HOLDINA Sarajevo nagrađena certifikatom Poslodavac Partner

HOLDINA Sarajevo je u aprilu postala nositelj certifikata Poslodavac Partner te se tako pridružila drugim članicama INA Grupe koje su također nositelji ovog prestižnog priznanja za upravljanje zaposlenicima.

28

Certifikat Poslodavac Partner (CEP) pokrenut je 2005. godine s misijom promoviranja kvalitetnog upravljanja zaposlenicima te je do sada u njemu učestvovalo više od 120 kompanija. CEP je neovisno priznanje struke koje se dodjeljuje poslodavcima na temelju ocjene razvijenosti njihovih praksi upravljanja zaposlenicima u pet glavnih područja. Područja koja se ocjenjuju su kvaliteta strategije upravljanja zaposlenicima, procesi zapošljavanja, upravljanje učinkom, edukacije i razvoj zaposlenika te prakse vezane uz sam odnos prema zaposlenicima, koje uključuju transparentnu komunikaciju sa zaposlenicima, ispitivanja njihovog zadovoljstva te prakse kojima se potiče zdravlje i balans njihovog privatnog i poslovnog života. Kako bi zadovoljila standarde potrebne za dobivanje CEP-a, kompanija mora imati najmanje 75 posto ukupno mogućih bodova, ali i najmanje 70 posto bodova u svakom od pet ocjenjivanih područja.

HOLDINA Sarajevo se u postupku certifikacije posebno istaknula svojim kvalitetnim procesima zapošljavanja, upravljanja radnim učinkom te brigom za dobrobit zaposlenika. Certifikacijski tim je posebno pohvalio ovu kompaniju za sistemsko planiranje radne snage, kvalitetno dizajnirane procese selekcije koji uključuju i redovno informiranje kandidata za posao o njihovom statusu u natječaju te odlične prakse uvođenja novih zaposlenika u posao. Osim toga, kompanija je pohvaljena i za uspješan sistem praćenja radnog učinka zaposlenika i brojne inicijative kojima se potiče zdrav život zaposlenika te balans njihovih privatnih i poslovnih života.

„Veoma nam je drago što je HOLDINA postala nositelj prestižnog certifikata Poslodavac Partner te smo se i na taj način pridružili kompanijama koje provode najbolje prakse u upravljanju ljudskim resursima. Vjerujemo da su motivirani radnici ključ našeg uspjeha i zato ih inspiriramo, potičemo, prepoznajemo, nagrađujemo i pratimo njihov razvoj. Važno nam je da se u našoj kompaniji radnici osjećaju prihvaćeno, poštovano, uključeno i povezano te da imaju mogućnost profesionalnog razvoja i ostvarenja ravnoteže između privatnog i poslovnog života. Ovo priznanje nam je ujedno i dodatni podsticaj da u narednom periodu ostanemo posvećeni daljnjem razvoju upravljanja ljudskim resursima i korporativne kulture“, istaknuo je Slavko Sić, direktor i predsjednik Uprave HOLDINE.

Trenutno postoji 67 nositelja Certifikata u Hrvatskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici projekta www.poslodavacpartner.org.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here