Rekordna tromjesečna naplata cestarine u FBiH

U tromjesečnom razdoblju na autocesti je prometovalo 2.492.570 vozila

14

Iako se poslovanje Autocesta FBiH odvija u epidemiološkim izazovnim uvjetima, razloga za optimizam ima. U tromjesečnom razdoblju na autocesti je prometovalo 2.492.570 vozila i ostvaren je ukupan prihod od 8.687.159,16 KM, što je apsolutni rekord prvog kvartala otkada postoji naplata na A1, saopšteno je iz ovog preduzeća.

U odnosu na isto razdoblje 2020. godinu naplaćena cestarina veća je za četiri posto, a u odnosu na isto razdoblje do sada najboljeg rezultata prvog kvartala iz 2019. godine povećanje za 0,60 posto.

Iako smo u 2020. godini osjetili pad prometa vozila i prihoda od naplate cestarine cijena cestarine je ostala ista. Svjesni smo standarda stanovništva u BiH i prema mojim saznanjima neće biti povećanja cijene korištenja autoceste. Također i bonus od 20% za svaku ACC dopunu korisničkog računa je ostao nepromijenjen. Uvođenje novog obračunskog – biling sistema je bio početak naše cjelokupne strategije odnosa s korisnicima autoceste. Prioritet nam je bio poboljšati ACC uslugu tako što ćemo je učiniti pristupačnijom za korisnike. Povećanju ukupnog prihoda za prva tri mjeseca sigurno je utjecalo trend povećanja korisnika ACC usluge. Osluškivali smo potrebe korisnika i realizirali niz pogodnosti za sve ACC korisnike”, rekao je Marin Jelčić iz Autocesta FBiH.

Trenutni udio elektronske naplate cestarine u ukupnoj naplati cestarine je 44 posto, a ukupan broj prodanih ACC TAG uređaja je 55.000.

Autoceste FBiH će i ove godine nastojati organizirati akcijsku prodaju ACC TAG uređaja kako bi korisnici došli u posjed uređaja na povoljniji način.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here