CVC Capital Partners odgodio podnošenje ponude o preuzimanju Toshibe

Ovo bi mogla biti najveća akvizicija neke japanske kompanije te bi, s obzirom na važnost Toshibe, u razgovore o uvjetima prodaje trebala biti uključena japanska vlada.

69

Britanski CVC Capital Partners odgodit će podnošenje službenog prijedloga za kupovinu Toshibe Corp, nakon što je japanska industrijska grupa imenovala novog izvršnog direktora, izvijestio je Nikkei u petak.
CVC vjeruje da će novom vodstvu Toshibe trebati vremena da se prilagodi prije nego što donese bilo kakve odluke o potencijalnom otkupu, navodi se u izvještaju.

Ranije ove sedmice, izvršni direktor Toshibe Nobuaki Kurumatani podnio je ostavku uslijed kontroverze oko ponude za otkup CVC Capital Partnersa za 20 milijardi dolara.

Nikkei ističe da bi to mogla biti najveća akvizicija neke japanske kompanije te da bi, s obzirom na važnost Toshibe, u razgovore o uvjetima prodaje trebala biti uključena japanska vlada.

Posljednjigh godina Toshiba proživljava krizu povezanu posebno s velikim skandalom zbog krivotvorenja finansijskih izvještaja.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here