ZEOS vrši besplatno preuzimanje e-otpada

Za veće količine od 150 kilograma i više, može se organizovati i preuzimanje sa adrese, dok se  manje količine  mogu dovući na bilo koje  reciklažno dvorište.

40

ZEOS eko-sistem u svojstvu ovlaštenog operatera sistema upravljanja otpadnom električnom i elektronskom opremom u FBiH, preko svojih ovlaštenih podizvođača, obavještava sve pravne subjekte koji dostave popunjen Naloga za preuzimanje, da će izvršiti preuzimanje otpadne električne i elektronske opreme, koja će biti zbrinuta na ekološki prihvatljiv način u državi, osim one opreme za koju ne postoji odgovarajuća infrastruktura u državi, ista će biti zbrinuta u inozemstvu, a sve u skladu sa Pravilnikom u upravljanju otpadom od električnih i elektronskih proizvoda i Zakonom o upravljanju otpadom.

“Prilikom preuzimanja e-otpada, ovlašteni sakupljač operatera će vam izdati ovjeren prateći list kao dokaz o preuzimanju, potpisati zapisnik ukoliko pripremite, a nakon toga po potrebi i na zahtjev ZEOS eko-sistem d.o.o. može vam izdati potvrdu o predaji i preuzimanju e-otpada. Usluga zbrinjavanja je besplatna”, ističu u ZEOS-u.

Električna i elektronska oprema su proizvodi čiji pravilan rad zavisi od električne energije ili elektromagnetnih polja (npr. frižideri, veš mašine, sijalice – kompaktne, štedne, visokointenzivne, štapićaste fluoroscentne, računarska oprema, električni alati, igračke na baterije, televizori, monitori, telefoni, mikseri, brijači, printeri, fenovi, kamere itd.).

Za veće količine od 150 kilograma i više, može se organizovati i preuzimanje sa adrese, dok se  manje količine  mogu dovući na bilo koje  reciklažno dvorište.

Za više informacija posjetite www.zeos.ba.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here