Alma Ras će finansijski podržati i implementirati projekat značajan za zaštitu životne sredine

Pozivaju se sve zainteresovanePozivaju se sve zainteresovane organizacije/udruženja da prijave svoje projekte

35

Svjesni činjenice da je kvaliteta okoliša ključna za zdravlje svih nas, odnosno naš odnos prema njoj, Alma Ras odlučila je pokrenuti eko projekat koji će imati pozitivan učinak nakompletnu društvenu zajednicu. Ova kompanija podržat ćeudruženje koje ima društveno korisnu ideju, te onaj projekatkoji odabere, u potpunosti će finansirati. Prednost će imati onaudruženja čije ideje budu održive i s dugoročnijim pozitivnimefektima.

Pozivaju se sve zainteresovanePozivaju se sve zainteresovane organizacije/udruženja da prijave svoje projekte, a rok za Formular možete pronaći ovdje ili na Alma Ras web stranici http://www.alma-ras.com/bs/poziv-za-prijavu-eko-projekta/ a ispunjene prijave pošaljite na email adresu: ekoprojekat@alma-ras.com na kojoj također možete dobitiinformacije koje su vam potrebne za prijavu.

Inače, Alma Ras je kompanija koja svoje poslovanje nastojii uskladiti sa zaštitom okoliša. Početkom prošle godine povuklaje sve plastične kese iz svojih poslovnica, odnosno zamijenilaih s biorazgradivim i na taj način dala doprinos očuvanjuživotne sredine.  Pokrenut je i projekat razdvajanja i reciklaže, te pravilnog odlaganja otpada u sektoru proizvodnje. Na određenim lokacijama obezbijeđeni su prostori s adekvatnimspremnicima za odlaganje najlona, papira, plastike, kartonakao i kontejneri za odlaganje elektro materijala. U narednomperiodu ovaj projekat će se implementirati i u ostalimgradovima gdje se nalaze pogoni kompanije.

#cuvajmookolinu #zastitimozivotnusredinu #društvenaodgovornostjebitna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here