Zračnoj luci – Aerodrom Mostar 3,5 miliona KM

Ministar je izrazio opredijeljenost za nastavak pružanja potpore opstanku i razvitku Zračne luke - Aerodroma Mostar do finansijske samoodrživosti te najavio skoro potpisivanje ugovora za kapitalni i tekući transfer.

17

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić posjetio je Zračnu luku  – Aerodrom Mostar, gdje ga je v.d. ravnatelja Ivan Ljubić upoznao sa stanjem nastalim zbog poslovanja u uvjetima pandemije,  ali i s budućim planovima i statusu pregovora sa avio kompanijama o uvođenju redovitih sezonskih linija.

Ministar je izrazio opredijeljenost za nastavak pružanja potpore opstanku i razvitku Zračne luke – Aerodroma Mostar do finansijske samoodrživosti te najavio skoro potpisivanje ugovora za kapitalni i tekući transfer.

Ukupna vrijednost ugovora za ovu zračnu luku iznosi 3,5 miliona konvertibilnih maraka, od čega se jedan milion KM odnosi na program utroška sredstava tekućeg transfera ”Subvencije javnim preduzećima,“ za unaprjeđenje zračnog prometa, a 2,5 miliona KM na program utroška sredstava „Kapitalnog transfera javnim preduzećima“, saopćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunkacija.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here