Promet trgovine na malo veći za tri posto

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo zabilježio je pad od 1,6 posto u odnosu na januar 2020. godine

40

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u januaru, posmatran u tekućim cijenama, ostvario je rast od tri posto u odnosu na decembar prošle godine, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Rast prometa od 1,2 posto ostvaren je u trgovini neprehrambenim proizvodima, dok je u trgovini prehrambenim proizvodima, odnosno hranom, pićem i duvanskim proizvodima ostvaren rast od 3,2 posto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u januaru ostvario je rast od 4,7 posto u odnosu na prošli mjesec prethodne godine.

Rast prometa od 5,4 posto zabilježen je u trgovini neprehrambenim proizvodima, a u trgovini prehrambenim proizvodima od 3,6 posto.

Kalendarski prilagođen ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, u januaru ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, zabilježio je pad od 7,6 posto.

U januaru ove, u odnosu na isti mjesec lani, promet prehrambenim proizvodima zabilježio je pad od 0,4 posto, a promet neprehrambenim proizvodima pad od 2,8 posto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo zabilježio je pad od 1,6 posto u odnosu na januar 2020. godine.

U januaru ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, promet prehrambenim proizvodima zabilježio je pad od 1,7 posto, dok je promet neprehrambenim proizvodima ostvario rast od 4,9 posto.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here