Bank of America: Izloženost investitora dionicama i sirovinama najveća u deset godina

„Rast dugoročnih prinosa posljednjih dana pritišće tržišta dionica”, kaže Rodrigo Catril, strateg u National Australia Bank.

12
Strahovi da je rast cijena dionica otišao predaleko (pogotovo sada kad su prinosi obveznica počeli rasti) doveli su do pada indeksa S&P 500 i Nasdaq prošle sedmice.
Dionice Facebooka i Applea skliznule su za oko četiri posto. Nedavno istraživanje koje je provela Bank of America među upraviteljima imovine pokazuje da trenutno rekordni udio ulagača preuzima više rizika nego inače. Izloženost dionicama i sirovinama najveća je u desetljeću, a novčana je pozicija na najnižoj razini od marta 2013.

Raste i zabrinutost na tržištu zbog mogućeg jačanja inflacije. Dio analitičara upozorava da bi golemi fiskalni i monetarni poticaji mogli ubrzo podignuti inflaciju, što bi navelo Fed da poveća ključne kamate prije nego što se na tržištu očekuje.

„Rast dugoročnih prinosa posljednjih dana pritišće tržišta dionica”, kaže Rodrigo Catril, strateg u National Australia Bank.

Tako su u Njemačkoj prinosi na 10-godišnje državne obveznice dosegnuli najvišu razinu od juna. Prinosi na britanske 10-godišnje obveznice kreću se, pak, na najvišoj razini u posljednjih 10 mjeseci, a na američke 10-godišnje državne obveznice na najvišim razinama u godinu dana, oko 1,3 posto.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here