FERK izdao pet dozvola za proizvodnju električne energije

Sve zainteresirane osobe imaju mogućnost pregledati nacrte dozvola na web stranici www.ferk.ba, gdje se mogu informirati o načinu sudjelovanja u općim raspravama.

37

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK donijela je pet rješenja o izdavanju dozvola za proizvodnju električne energije.

Riječ je o podnositeljima zahtjeva SOLAR Ustikolina – vlasnik Hasib Duranović iz Foče, kojemu je izmijenjena i dopunjena postojeća dozvola, zatim GOLD ENERGY Gradačac, MM KALESIĆ  Živinice, ECO SHINE vlasnik Lana Knezović iz Čapljine i ALPINA-KOMERC Široki Brijeg.

Dozvole za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE dobili su ŠOŠA Čitluk i JELEN-KLANAC Prozor-Rama.

Također, donesen je Zaključak o spajanju predmeta u postupku izdavanja dozvole za proizvodnju električne energije za podnositelja zahtjeva ROMIĆ vlasnik Ivan Romić iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, te je usvojen i Nacrt dozvole.

Osim toga, u postupak opće rasprave upućena su još četiri nacrta dozvola za rad za proizvodnju električne energije za podnositelje zahtjeva PRAHA Žepče, i to u postupku obnove postojeće dozvole, OD SE SOLAR 1-2, Hadžići, vlasnik Mirsad Hrbat iz Sarajeva, JUDIK Neum i POLARITET iz Mostara.

Na sjednici je usvojeno i sedam nacrta dozvola za rad za proizvodnju za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE podnositelje zahtjeva LAZINE vlasnik Pero Borovac iz Čapljine, BABIĆ-COMMERCE Prozor-Rama, za dvije solarne fotonaponske elektrane na području općine Prozor-Rama i S elektro BOSANSKI PETROVAC za četiri solarne fotonaponske elektrane na području općine Bosanski Petrovac.

Sve zainteresirane osobe imaju mogućnost pregledati nacrte dozvola na web stranici www.ferk.ba, gdje se mogu informirati o načinu sudjelovanja u općim raspravama.

Također, donesena su dva rješenja po žalbama kupaca na akte koje je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, priopćeno je iz FERK-a.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here