Sportsku 2020. pamtit ćemo po…:Nadal ostao kralj Roland Garrosa

Prošlu godinu kada je u pitanju sport obilježilo je prije svega otkazivanje sportskih događaja zbog pandemije koronavirusa što je uzrokovalo i velike finansijske gubitke za timove, sportiste kao i druge sportske radnike. Ipak, 2020.godina nije bila bez sporta iako su se sportska takmičenja održala ili bez prisustva publike ili sa ograničenim brojem navijača . Izdvojili smo najzanimljivije sportske događaje u 2020.godini.

20
Rafael Nadal lifts the Musketeers' Trophy after victory in the Men's Singles final French Open Tennis, Day Fifteen, Roland Garros, Paris, France - 11 Oct 2020,Image: 562475892, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Rafael Nadal pobjednik je Roland Garrosa. Španac je uvjerljivo sa 6-0, 6-2, 7-5 pobijedio prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića i po 13. put u karijeri osvojio naslov pobjednika na pariškoj zemlji.Pitanje pobjednika u nijednom trenutku nije bilo upitno, a jedino je treći set bio donekle zanimljiv. Đoković se odlično držao do 5-5, bio je nadomak osvajanja trećeg seta, ali kada je Rafa napravio break za 6-5 bio je priči kraj. Najveći teniski turnir na zemljanim terenima zbog korona krize snizio je nagradni fond na ukupno 38,41 milion eura. Na lanjskom Grand Slam turniru u Parizu teniserima i teniserkama je podijeljno 42,66 miliona eura, dok su ove godine, zbog pandemije, organizatori izdvojili manje novca. Pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji dobili su ček u iznosu po 1,6 miliona eura (lani su zaradili po 2,3 miliona), dok su oba finalista zaradila po 850.000 eura (lani 1,18 miliona).

PREKOŽana Marić
IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here