Grantovi za projekte u okviru Međunarodne klimatske inicijative

Riječ je o takozvanim malim grantovima u iznosu od 60.000 do 100.000 eura

98

Ministarstvo životne sredine Savezne Republike Njemačke (BMU) i Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) objavili su poziv za dostavljanje projekata u okviru Međunarodne klimatske inicijative. Riječ je o takozvanim malim grantovima u iznosu od 60.000 do 100.000 eura.

Novac se dodjeljuje za projekte u sljedećim oblastima: ublažavanje emisija gasova sa efektom staklene bašte, prilagođavanje efektima klimatskih promjena, očuvanje prirodnih ponora sa ugljenikomi REDD i očuvanje biodiverziteta.

Gornji iznos granta može se podići na 200.000 eura za projekte koji uključuju aktivnosti ublažavanja i adaptacije. Trajanje projekata mora biti između šest mjeseci i dvije godine.

Grant je namijenjen neprofitnim organizacijama ili profitnim organizacijama koje nude neprofitni projekat. Ovo je dio projekta “Izgradnja kapaciteta i finansija za nacionalnu i lokalnu akciju u vezi klimatskih promjena i biodiverziteta” i usmjeren je na male organizacije u zemljama u razvoju.

Da bi ispunio uslove, projekat mora biti izveden u zemlji sa liste DAC ODA. Nekoliko drugih kriterijuma u vezi sa pravnim statusom i računovodstvenim mehanizmima u organizaciji, također, moraju biti ispunjeni detaljno u priloženom dokumentu i na internet stranici “IKI Small Grants” na engleskom ili njemačkom jeziku.

Rok za prijavu je 9. februar 2021. Više detalja pogledajte na linku https://www.international-climate-initiative.com/en/project-funding/information-for-applicants/iki-small-and-medium-grants/iki-small-grants?iki_lang=en

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here