Hotel “Zenica” prekida rad do marta

Svih 40 radnika ostat će u radnom odnosu te će, kao i do sada, dobijati plaće

46

Zbog nedostatka posla, hotel “Zenica” danas u 17 sati ponovo će prestati s radom, a pauza će ovog puta trajati dva mjeseca, najavio je u izjavi za Fenu njegov direktor Ajdin Džananović.

“Pošto u ovom periodu nema posla, odlučili smo da zatvorimo hotel u januaru i februaru naredne godine. Međutim, niko neće dobiti otkaz, odnosno svih 40 radnika ostat će u radnom odnosu te će, kao i do sada, dobijati plaće. Ovim samo smanjujemo troškove, jer nema gostiju, pa da ne bismo došli u probleme, odlučili smo da zatvorimo objekat dok se ne popravi situacija“, kazao je Džananović.

Zenički hotel, koji se nalazi u sklopu TC “Džananović” i ima 210 kreveta, bio je zatvoren i od sredine marta do jula, iz predostrožnosti zbog proglašenja pandemije korona virusa, ali i otkaza svih rezervacija. U međuvremenu, odlukom kriznih  štabova za borbu protiv korona virusa Zeničko-dobojskog kantona i Federacije BiH, sredinom aprila nekoliko dana je služio kao karantin za smještaj bosanskohercegovačkih državljana koji su se vraćali iz inostranstva.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here