Bh. studenti na prestižnim univerzitetima: 70 budućih doktoranata i njihovi radovi u 3 minute!

Takmičenje ima više ciljeva, a ključni su kreiranje snažne zajednice istraživača, komuniciranje važnih istraživanja široj javnosti, te jačanje komunikacijskih i drugih važnih vještina bh. Ph.D istraživača. 

16

Na 3MT online takmičenje koje Fondacija budućnosti u BiH organizira  u saradnji sa Asocijacijom za napredak nauke i tehnologije, Bosanskohercegovačko-američkom akademijom nauka i umjetnosti i Bosana fondacijom, prijavilo se 70 Ph.D studenata (doktoranata) iz cijelog svijeta – USA, Kanade, Velike Britanije, Španije, Švedske, BiH, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Francuske…

Svi studenti su bh. porijekla, i imali su zadatak da a u tri minute video-prezentacije predstave  svoje istraživačke teze, koje zainteresirani mogu pogledati na zvaničnom YouTube kanalu Fondacije budućnosti u BiH, ali i glasati za svoje favorite.

 

  • U toku je javno glasanje, a učesnik sa najvećim brojem “lajkova” na svom YouTube klipu dobit će novčanu nagradu u iznosu od 1000 KM. Ostale nagrade će dodijeliti stručni žiri također sastavljen od bh. stručnjaka – istakli su iz Fondacije budućnosti u BiH. 

Većina takmičara 3MT – a studira na najprestižnijim univerzitetima na svijetu, i djeluju na različitim poljima – inžinjerstvo, jezici, ekonomija, arhitektura, biologija…  A ko će od njih osvojiti pažnju publike i stručnog žirija bit će poznato 12. januara na online ceremoniji dodjele nagrada.

Važno je napomenuti da 3MT takmičenje pruža studentima mogućnost istraživanja kako bi razvili svoje akademske, prezentacijske, istraživačke i komunikacijske vještine, te vještine vođenja zajednice objašnjavajući svoja istraživanja publici koja nije iz njihove oblasti djelovanja. 

Takmičenje ima više ciljeva, a ključni su kreiranje snažne zajednice istraživača, komuniciranje važnih istraživanja široj javnosti, te jačanje komunikacijskih i drugih važnih vještina bh. Ph.D istraživača.

Na ovom linku možete pogledati video klipove svih učesnika i glasati za svog favorita. 

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here