Počeli dogovori o izgradnji autoceste Tuzla – Brčko

Predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK održali sastanak sa predstavnicima Autocesta Federacije BiH

40

Sa ciljem saobraćajnog povezivanja Tuzlanskog kantona sa sjeverom Bosne i Hercegovine i dalje sa Evropskom unijom modernom saobraćajnicom, odnosno autocestom Tuzla – Brčko kao dijelom buduće autoceste na cestovnom koridoru Sarajevo – Beograd, predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK su 18.11.2020. godine u Sarajevu održali radno – konsultativni sastanak sa predstavnicima Javnog preduzeća Autoceste Federacije BiH.

Sastanak je organizovan na inicijativu Ministarstva, sa ciljem da se dinamiziraju aktivnosti koje su definisane na prvom sastanku održanom na poziv Vlade Tuzlanskog kantona (19.10.2020. godine), a vezane su za izradu projektnog zadatka i raspisivanje tendera za izradu projektne dokumentacije za autocestu Tuzla – Brčko.

U narednom periodu očekuje se intenziviranje aktivnosti stručnih timova, odnosno predstavnika JP Autoceste Federacije BiH, ministarstva i lokalnih zajednica sa ciljem raspisivanja tendera za izradu neophodne projektne dokumentacije kao preduvjeta za izgradnju autoceste Tuzla – Brčko.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here