Za nabavku novih tramvaja ugovoren EBRD kredit od 10 miliona eura

Rok otplate je 15 godina, uključujući tri godine grace perioda na otplatu glavnice

49

Državni ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je sa šeficom Ureda EBRD-a u BiH Manuelom Naessl ugovor o kreditu za projekt Javni prijevoz Sarajevo – Dio 3, u vrijednosti 10 miliona eura

“Ovim projektom bit će završena nabavka novih tramvaja, što će pomoći razvoju infrastrukture javnog prevoza u Sarajevu i efikasnosti usluga. Krajnji korisnik kredita je Kanton Sarajevo, a projekt će implementirati kantonalno Ministarstvo prometa“, naglasio je Bevanda.

Naglašeno je da su ovim projektom obuhvaćeni i prioritetni izazovi zaštite okoliša, kroz promociju korištenje javnog prijevoza.

“Iznos zajma je 10 milijuna eura, rok otplate 15 godina uključujući tri godine grace perioda na otplatu glavnice“, istaknuo je Bevanda.

Ovaj projekt treći je u nizu koji se odnose na poboljšanje javnog prevoza u Sarajevu. Za dva projekta već su potpisani ugovori s EBRD-om i to prvi za nabavku novih električnih trolejbusa, u iznosu od 15 miliona eura, a drugi za remont tramvajske pruge, vrijedan 20 miliona eura.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here