Privredna komora RS jača IT kapacitete preduzeća

Vrijednost projekta, koji provodi Privredna komora RS u okviru programske podrške Centralnoevropske inicijative, je 45.000 KM

38

Rukovodilac Centra za makroekonomiju i unapređenje poslovanja Privredne komore RS Olivera Radić rekla je da je cilj projekta “ShareIT Platform” – “Platforma za razmjenu relevantnog IT iskustva, informacija, znanja i obuka, to jest ponude i potražnje proizvoda i usluga”, unapređenje znanja i vještina privrednih društava kada je riječ o korištenju različitih informaciono-komunikacionih alata u poslovnoj komunikaciji.

– Vrijednost ovog projekta, koji provodi Privredna komora RS u okviru programske podrške Centralnoevropske inicijative, 45.000 KM, od čega CEI podržava sa 50 posto – navela je Radić.

Prvi specifični cilj, kako je istaknula, je povećanje IT i digitalnih kapaciteta MSP kroz proces unapređenja znanja i vještina u cilju primjene savremenih IT alata i tehnologija u komunikaciji i poslovnim procesima.

– Drugi specifični cilj je povezivanje i unapređenje saradnje MMSP iz različitih sektora u cilju razmjene informacija, prenosa znanja i najboljih praksi u pogledu raspoloživih kapaciteta, postojećih lanaca vrijednosti i mogućnosti proizvodnje potrebnih proizvoda u uslovima COVID-a – navela je Radić.

Prema njenim riječima, ciljna grupa su izvozno orijentisana privredna društva, koja su se suočila sa posljedicama pandmije, izazvane virusom COVID – 19.

U okviru projekta organizovat će se obuke za privredna društva i zaposlene u komorskom sistemu o raspoloživim IT alatima. Takođe, bit će razvijena nova platforma za razmenu znanja i informacija o mogućnostima saradnje, koja će se promovisati u skladu sa promotivnim planom.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here