Otvoren zajednički granični prelaz između BiH i Crne Gore vrijedan 2,5 miliona eura

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković otvorili su danas na putu Nikšić - Bileća zajednički Granični prijelaz Vraćenovići, a vrijednost investicije je veća od 2,5 miliona eura

44

Tegeltija je u obraćanju rekao da je ovo još jedan u nizu uspješno realizovanih projekata BiH i Crne Gore s Evropskom unijom i izrazio nadu da ovo nije posljednji i da će u narednim godinama biti još većih realizovanih uspješnih projekata.

“U narednim godinama potrudit ćemo se da i drugi granični prijelazi između BiH i Crne Gore budu onakvi kakvi treba da budu u 21. vijeku”, istakao je Tegeltija.

Zajednički granični prijelaz “Vraćenovići” izgrađen je na teritoriji Crne Gore, a integracijom dva granična prijelaza u jedan zajednički, u kojem od danas rade granične službe BiH i Crne Gore, principom jednog zaustavljanja, pojednostavljen je prelazak granice između ove dvije zemlje.

Ovaj savremeni granični prijelaz površine je 9.000 metara, sa tri ulazne i tri izlazne trake, kao i jednom posebnom trakom za teretna vozila.

Izgradnja objekta zajedničkog graničnog prijelaza “Vraćenovići” počela je krajem februara od kada je bio zatvoren zbog izgradnje saobraćajne infrastrukture.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here