Festival domaćih proizvoda u Banjoj Luci

Festival se održava po treći put u organizaciji Udruženja mladih ekonomista Republike Srpske

45

Predstavnici Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske prisustvovali su otvaranju Festivala domaćih proizvoda u u Banjoj Luci.

Festival domaćih proizvoda održava se po treći put u organizaciji Udruženja mladih ekonomista Republike Srpske (UMEK), a u cilju promocije domaćih proizvođača i proizvoda i jačanja njihove uloge i prisustva na tržištu.

Ovogodišnji festival se, zbog epidemiološke situacije i propisanih mjera zaštite od širenja virusa korona, organizuje u drugačijem konceptu i trajanju od dosadašnjih i bit će realiziran u dva termina – dva vezana vikenda u oktobru, odnosno proteklog vikenda (10. i 11. oktobar) i narednog vikenda (17. i 18. oktobar).

Proteklog vikenda svoje proizvode predstavilo je više od 40 domaćih proizvođača, a posjetioci festivala imali su priliku da degustiraju brojne domaće proizvode, od mliječnih i suhomesnatih proizvoda do sokova i alkoholnih pića iz svih krajeva RS.

Pomoćnik ministra privrede i preduzetništva RS Ivana Sandić Blagojević istakla je tokom posjete festivalu da ovo ministarstvo daje stručnu i finansijsku podršku  projektima koji doprinose promociji domaćih proizvođača i proizvoda te da su ovakvi festivali odličan način da se u javnosti podigne svijest o prednostima koje donosi kupovina domaćih proizvoda i koliki uticaj ona ima na cjelokupnu ekonomsku situaciju u RS.

Ona je dodala da se u ministarstvu aktivno radi i na izradi Zakona o društvenom preduzetništvu, koji će omogućiti ranjivim kategorijama stanovništva da dobiju status društvenog preduzeća, jednostavnije posluju i u okviru razvoja društvenog preduzetništva postižu još bolje rezultate.

Ulaz na Festival domaćih proizvoda je besplatan.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here