Farmi DEA isporučena stočna hrana

Ministarstvo za privredu BPK Goražde će i dalje pratiti aktivnosti u poljoprivredi te pružati podršku poljoprivrednicima, u skladu sa finansijskim mogućnostima u budžetu BPK Goražde

22

Ministar privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Mensad Arnaut  posjetio je jednu od najvećih farmi  na prostoru BPK SPP „DEA“ u vlasništvu Enise Dedović čija se farma, koja broji oko 40  krava, nalazi u naselju Lastavice kod Goražda.

Povod posjete je isporuka stočne hrane koju je ovom poljoprivrednom proizvođaču iz Direkcije robnih rezervi dodijelila Vlada BPK Goražde putem resornog ministarstva.

Radi se o 400 kg stočnog brašna i 320 mljevenog žita koje će prema riječima vlasnika farme biti od velikog značaja  za potrebe ishrane stoke u predstojećem zimskom periodu.

Ovom prilikom razgovarano je i o problematici sa kojom se susreću poljoprivredni proizvođači , a kako je istaknuto, Ministarstvo za privredu BPK Goražde će i dalje pratiti aktivnosti u poljoprivredi te pružati podršku poljoprivrednicima, u skladu sa finansijskim mogućnostima u budžetu BPK Goražde.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here