Otvorene prijave ekipa za 12. sezonu SC Business lige

Pravo na učešće imaju sve kompanije koje posluju u Bosni i Hercegovini

45

Prijave za novu sezonu SC Business lige su otvorene, a prijave se vrše putem maila sc.bliga@gmail.com ili na brojeve telefona 060/303-9393 i 033/200-576.

Business liga je korporativno takmičenje u malom fudbalu koje se u glavnom gradu Bosne i Hercegovine organizuje od 2009. godine. Pravo na učešće imaju sve kompanije koje posluju u Bosni i Hercegovini, a u prethodnim godinama titule prvaka osvajali su BH Pošta, Bosnalijek, Marmex, Zamm MC, Lutrija BiH, dok je u prošloj, za njih debitantskoj sezoni, naslov prvaka osvojila SIPA.

Utakmice se igraju u večernjim terminima, a svaka ekipa igra jednu utakmicu sedmično. Susreti se igraju po dva poluvremena u trajanju od 20 minuta, a svaka ekipa na terenu ima 5+1 igrača. Sve utakmice SC Business lige sude profesionalne sudije Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo.

Sve utakmice prate i novinarske ekipe portala SCsport.ba, na kojem se redovno objavljuju najave utakmica, raspored odigravanja susreta, tabele, rezultati, predstavljanje ekipe, intervjui, fotografije sa utakmica…, a ovisno o sponzorima, najbolje pojedince i pobjedničku ekipu očekuju i vrijedne nagrade. Također, izvještaje i aktuelnosti vezane za takmičenje moći ćete pratiti i na Facebook, te Instagram profilu SC Business lige. Utakmice prati i niz medjiskih partnera takmičenja.

Više informacija o takmičenju zainteresovani mogu pronaći na linku businessliga.ba.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here