Članovi bh. tima informirali predstavnike EU o ostvarenom napretku

Na sva dodatna pitanja Evropske komisije odgovori će se dostaviti naknadno. Sastanak je održan putem video konferencije

23

Četvrti po redu sastanak Pododbora za transport, energiju, životnu sredinu i regionalni razvoj između Bosne i Hercegovine i Evropske unije bio je posvećen ostvarenom napretku u proteklih godinu dana u ispunjavanju obaveza proisteklih iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između BiH i EU. Napredak je ostvaren u oblastima transporta i transportne politike,  energetike i provođenja Ugovora o Energetskoj zajednici,  sigurnosti snabdijevanja i regionalne saradnje u oblasti energetike,  usklađivanja zakonodavstva sa pravnom tekovinom EU u oblasti životne sredine i pratećeg strateškog okvira,  civilne zaštite, klimatskih promjena, regionalnog i lokalnog razvoja i drugim temama iz oblasti koje pokriva ovaj pododbor.

Razgovarano je i o ostalim temama koje pokriva ovaj Pododbor, a koje se odnose na prava putnika u vazdušnom, drumskom, željezničkom i pomorskom saobraćaju,  usklađivanje i sprovođenje acquis-a EU o prevozu putnika i robe, sigurnost u željezničkom saobraćaju i interoperabilnost,  saobraćaj unutrašnjim plovnim putevima,  obnovljivi izvori energije, energetska efikasnost, nuklearna energija i  provođenje Pariškog sporazuma o klimi.

Na sva dodatna pitanja Evropske komisije odgovori će se dostaviti naknadno. Sastanak je održan putem video konferencije.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here