Pokrenuta prva bh. platforma za freelancer 

Poslodavci imaju mogućnost objaviti konkurs za posao (uz opis, rok i cijenu) s mogućnošću da se freelanceri natječu ili se pak direktno javiti dizajneru čiji radovi mu se dopadaju i uklapaju se u njegovu/njenu viziju onoga što želi

146

U Nahlinoj poslovnoj zajednici razvijena je ideja i, početkom septembra, pokrenuta platforma Beecreative – prva bh. platforma za freelancere čija je svrha spajanje mladih osoba, koje se žele baviti freelancingom s potencijalnim poslodavcima.

Cilj platforme Beecreative je dati mladim ljudima novu perspektivu o zapošljavanju te im pružiti mogućnost da dođu do svojih prvih klijenata kako bi ostvarili svoje prve poslovne angažmane, a iskusnijim freelancerima omogućiti rad na ozbiljnijim angažmanima. Platforma trenutno obuhvata kategorije kreativne industrije, kao što su fotografija, grafički dizajn, web dizajn i digitalni marketing, a plan je da se u narednih šest mjeseci razvija u smjeru IT industrije i administrativnih poslova. Nahlin tim koji radi na platformi Beecreative aktivno prati situaciju na tržištu rada, pa će se platforma dograđivati na način da adekvatno odgovori zahtjevima tržišta.

Tokom organiziranja naših Obuka za (samo) zapošljavanje uvidjeli smo poteškoće u snalaženju na tržištu rada nakon završene edukacije. S druge strane, često dobijamo upite mikro i malih preduzeća o angažmanu freelancera za različite pojedinačne, kratkoročne projekte. Naravno, uvijek preporučimo polaznice naših obuka. Kako je vrijeme prolazilo, zadovoljni angažmanom, poslodavci su širili preporuke, a nama je pristizao sve veći broj upita. Shvatili smo da ovom platformom možemo pružiti jednostavno rješenje i jednoj i drugoj strani i pritom doprinijeti razvoju bh. ekonomije.

Kako platforma funkcioniše?

Poslodavci imaju mogućnost objaviti konkurs za posao (uz opis, rok i cijenu) s mogućnošću da se freelanceri natječu ili se pak direktno javiti dizajneru čiji radovi mu se dopadaju i uklapaju se u njegovu/njenu viziju onoga što želi.

S druge strane, freelanceri imaju priliku predstaviti svoj portfolio, kratku biografiju te naznačiti ukoliko imaju završenu neku od obuka ili kurseva kod naših partnerskih centara. Važno je napomenuti da je korištenje platforme besplatno za sve do kraja februara 2021. godine!

nahla.ba

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here