Domaćim bankarima uručene nagrade “Zlatni BAM”

Tradicionalna bankarska priznanja već 18. godinu na osnovu godišnjih izvještaja nezavisnih revizora dodjeljuje finansijsko-poslovni magazin “Banke i Biznis u BiH”

305

Najuspješnijim bankarskim kolektivima u Bosni i Hercegovini, u Sarajevu su uručena tradicionalna bankarska priznanja “Zlatni BAM”, koja već 18. godinu na osnovu godišnjih izvještaja nezavisnih revizora dodjeljuje finansijsko-poslovni magazin “Banke i Biznis u BiH”.

Priznanja su uručena UniCredit Bank d.d. Mostar  – za lidersku poziciju u segmentima aktive i ukupnog kapitala, zatim Raiffeisen Bank BH – za veličinu dioničkog kapitala u 2019. godini, dok je NLB Banka a.d. Banja Luka nagrađena u kategorijama ROE – prinos na dionički kapital, kao i ROA – prinos na aktivu. Novoj Banci a.d. Banja Luka pripalo je priznanje za visinu aktive banaka s pretežno domaćim kapitalom, dok je Bosna Bank International d.d. Sarajevo priznanje dobila za najveći procentualni rast depozita i kredita. Za Bruto dobit po zaposlenom banaka sa pretežno domaćim kapitalom u 2019. godini priznanje “Zlatni BAM” uručeno je MF banci a.d. Banja Luka.

Pored ovih priznanja, žiri sastavljen od urednika i saradnika magazina “Banke i Biznis u BiH”, za individualni i kolektivni rad na svestranom unapređenju rada banaka i ostvarivanju njihove kvalitetnije veze sa klijentima, dodijelio je i određen broj posebnih plaketa “Zlatni BAM”. Između ostalih, guverneru Centralne banke BiH Senadu Softiću dodijeljen je “Zlatni BAM” za doprinos stabilnosti domaćeg finansijskog sistema.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here