Nova imenovanja u Addiko Bank Banja Luka

Nadzorni odbor Addiko Bank Banja Luka je danas predložio za imenovanje novu Upravu na mandat od četiri godine, počevši od 1.10.2020. godine. Novu Upravu će činiti Srđan Kondić, predsjednik Uprave, te Boštjan Pečenko i Žaklina Dimitrijević,

288

Nadzorni odbor Addiko Bank Banja Luka je danas predložio za imenovanje novu Upravu na mandat od četiri godine, počevši od 1.10.2020. godine. Novu Upravu će činiti Srđan Kondić, predsjednik Uprave, te Boštjan Pečenko i Žaklina Dimitrijević, članovi Uprave. Srđan Kondić na ovu poziciju dolazi iz Nove banke, sa pozicije predsjednika Uprave i donosi dugogodišnje iskustvo u bankarstvu. Žaklina Dimitrijević i Boštjan Pečenko su takođe iskusni bankari koji su dio Addiko tima već godinama. Ova imenovanja su predmet odobrenja Agencije za bankarstvo RS.

“Mario Ivanković je prije četiri godine došao u Addiko Bank Banja Luka sa ciljem da tadašnju banku stabilizuje i transformiše u samoodrživu i profitabilnu instituciju. Iako je prihvatanje ovog izazovnog zadatka značilo privremeno odvajanje od porodice i selidbu u Banjaluku, ali i preuzimanje vrlo kompleksnog zadatka potpune restrukture banke, Mario je prihvatio povjereni zadatak i veoma ga uspješno realizovao. Zahvaljujemo mu se na rezultatima  i repozicioniranju banke, te mu želimo uspjeh u novim menadžerskim dužnostima unutar Addiko Grupacije. Danas je Addiko Bank Banja Luka profitabilna i samoodrživa specijalistička banka fokusirana na potrošačko i SME kreditiranje spremna za nastavak provođenja uspostavljene strategije bez obzira na trenutne globalne izazove. Vjerujem da će se nova Uprava uspješno nositi sa njima“, naglasio je Hans Lotter predsjednik Nadzornog odbora Addiko Bank Banja Luka.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here