Poreska uprava RS pojačala kontrolu evidentiranja prometa

Inspektori su proteklog vikenda izvršili 20 posebnih kontrola i u 11 slučajeva utvrdili nepravilnosti koje su se odnosile na neizdavanje fiskalnih računa, neevidentiranje prometa preko fiskalnih kasa ili neprijavljivanje radnika

40

Poreska uprava RS pojačala je kontrolu evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa i prijavljivanja radnika u Jedinstveni sistem registracije, kontrole i naplate doprinosa.

“Inspektori Odjeljenja za istrage i obavještajne poslove Poreske uprave RS su proteklog vikenda izvršili 20 posebnih kontrola i u 11 slučajeva utvrdili nepravilnosti koje su se odnosile na neizdavanje fiskalnih računa, neevidentiranje prometa preko fiskalnih kasa ili neprijavljivanje radnika, zbog čega su tim poreskim obveznicima izdati prekršajni nalozi na ukupan iznos kazne od 47.000 KM”, saopšteno je iz Poreske uprave.

Zbog neevidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, odnosno neizdavanja fiskalnih računa, sankcionisani su “La Strada” s.p. Banjaluka, “988” s.p. Banjaluka, “Big Ben Plus” s.p. Lončari, “Beograd” s.p. Bijeljina, “Obala” s.p. Prijedor, “Iceberg” s.p. Sokolac, “Ivem” d.o.o. Zvornik i “Tip Top Gumi” d.o.o. Zvornik. Zbog neprijavljivanja radnika u Jedinstveni sistem registracije, kontrole i naplate doprinosa sankcionisani su “Stari hrast” s.p. Lončari, “Astoria” s.p. Pale i “Maestro” s.p. Istočno Sarajevo

Najavljeno je da će inspektori Poreske uprave i u narednim danima nastaviti akciju pojačanih kontrola poštivanja zakonskih propisa iz ove oblasti.

“Poreska uprava ovim putem još jednom poziva poreske obveznike da poštuju zakonske propise u ovoj oblasti i na taj način izbjegnu eventualne sankcije, jer cilj Poreske uprave nije kažnjavanje poreskih obveznika, već njihovo uvođenje u legalno poslovanje i suzbijanje nelojalne konkurencije. Takođe, Poreska uprava zahvaljuje građanima na saradnji te ih poziva da i dalje putem e-mail adrese kontakt@poreskaupravars.org ili na brojeve telefona istaknute na internet stranici Poreske uprave prijavljuju uočene nepravilnosti”, navodi se u saopštenju Poreske uprave RS.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here