Jubilarnih 75 godina Elektroprivrede BiH: Na stabilnom putu rasta i razvoja

Kompanija  električnom energijom snabdijeva više od 774.000 kupaca. Raspolaže s instaliranim proizvodnim kapacitetima 1.682 MW i zapošljava više od 4.340  zaposlenika, raznih profila i stepena stručnosti.

34

Javno preduzeće Elektroprivreda BiH – Sarajevo 07. septembra 2020. godine obilježava 75 godina postojanja. To je datum stupanja na snagu Uredbe o osnivanju Električnog preduzeća Bosne i Hercegovine ElektroBiH, koju je, 30. augusta 1945. godine, donijela Narodna Vlada Bosne i Hercegovine.

U dugogodišnjem postojanju, preduzeće Elektroprivreda BiH prolazilo je kroz organizacione transformacije i razvojne faze, ali je uvijek imalo ulogu nosioca ekonomskog razvoja države Bosne i Hercegovine.

Danas je JP Elektroprivreda BiH društveno odgovorna, moderno organizovana, tržišno orijentisana kompanija čije je djelovanje, misija i značaj od strateške važnosti za energetsku nezavisnost, privrednu stabilnost, razvoj i ekonomsko zdravlje Bosne i Hercegovine. Kompanija  električnom energijom snabdijeva više od 774 hiljada kupaca. Raspolaže s instaliranim proizvodnim kapacitetima 1.682 MW i zapošljava više od 4.340  zaposlenika, raznih profila i stepena stručnosti.

Sedmog septembra 2020.godine Javno preduzeće Elektroprivreda BiH – Sarajevo obilježava 75 godina postojanja.To je datum stupanja na snagu Uredbe o osnivanju Električnog preduzeća Bosne i Hercegovine “ElektroBiH”, koju je, 30. augusta 1945. godine, donijela Narodna Vlada Bosne i Hercegovine.

U dugogodišnjem postojanju, preduzeće Elektroprivreda BiH prolazilo je kroz organizacione transformacije i razvojne faze, ali je uvijek imalo ulogu nosioca ekonomskog razvoja države Bosne i Hercegovine.

Danas je JP Elektroprivreda BiH društveno odgovorna, moderno organizovana, tržišno orijentisana kompanija čije je djelovanje, misija i značaj od strateške važnosti za energetsku nezavisnost, privrednu stabilnost, razvoj i ekonomsko zdravlje Bosne i Hercegovine. Kompanija  električnom energijom snabdijeva više od 774.000 kupaca. Raspolaže s instaliranim proizvodnim kapacitetima 1.682 MW i zapošljava više od 4.340  zaposlenika, raznih profila i stepena stručnosti.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here