Porsche posudio 400 radnika od Audija kako bi povećao proizvodnju Taycana

Ove godine Porsche je počeo s isporukama Taycana i u SAD-u, te za sada bilježi sve veću potražnju za ovim skupim sportskim električnim automobilom

34
Porsche je posudio 400 zaposlenika od kompanije Audi na najmanje dvije godine kako bi zadovoljio povećanu potražnju za svojim prvim potpuno električnim automobilom Taycan.
Portparol Audija potvrdio je prelazak 400 zaposlenika u Porsche za Business Insider, rekavši da se grupa zaposlenika iz pogona za proizvodnju karoserije i lakirnice pridružila Porscheu još 1. juna ove godine.

Ubrzo nakon što je Porsche počeo primati narudžbe za Taycan 2018. godine, potražnja je bila znatno veća od očekivane te je natjerala ovu marku da udvostruči svoje prve proizvodne ciljeve Taycana sa 20.000 na 40.000 primjeraka. Ove godine Porsche je počeo s isporukama Taycana i u SAD-u, te za sada bilježi sve veću potražnju za ovim skupim sportskim električnim automobilom.

Velika potražnja dobar je znak za rastući segment luksuznih potpuno električnih automobila, te ujedno predstavlja izazov i za Teslu kao kompaniju koja je pionir u segmentu prestižnih električnih automobila. Uz Porsche tu je još nekoliko novih igrača u ovom segmentu, kao što su Mercedes i Audi, a koji imaju znatno veće iskustvo i ugled u automobilskoj industriji te bi definitivno mogli pommutiti dosadašnje uspjehe i rastuću prodaju Tesla automobila.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here