Vlada HNK sa 2.524.889,37 KM podržala 996 privrednih subjekata iz oblasti turizma i ugostiteljstva

Naša podrška privredi današnjom odlukom nije okončana. Naime, Međuresorna komisija nastavlja sa radom i mi ćemo, na tom tragu, uskoro imati i treću odluku Vlade kojom ćemo obuhvatiti sve preostale privredne subjekte koji su se javili i ispunili utvrđene uslove iz Javnog poziva

43

Nastavljajući aktivnosti na realizaciji finansijske podrške privredi pogođenoj pandemijom Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona je, na današnjoj telefonskoj sjednici, usvojila  još jednu odluku o isplati subvencija na osnovu Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa (COVID-19) i podršci ekonomiji na području HNK (tzv. Korona zakona).

„Nakon što smo, prije nekoliko dana, usvojili Odluku kojom smo za 486 privrednih subjekata koji su se prijavili i ispunili uslove unutar resora privrede, zdravstva, obrazovanja i saobraćaja, osigurali podršku u iznosu od 1.053.661,77 KM danas smo za 996 privrednih subjekata koji su se na Javni poziv prijavili putem resora turizma, ugostiteljstva i trgovine osigurali dodatnih 2.524.889,37 KM. Naša podrška privredi današnjom odlukom nije okončana. Naime, Međuresorna komisija nastavlja sa radom i mi ćemo, na tom tragu, uskoro imati i treću odluku Vlade kojom ćemo obuhvatiti sve preostale privredne subjekte koji su se javili i ispunili utvrđene uslove iz Javnog poziva. Podsjetit ću na to kako je ovo samo dio naših napora jer, kako sam u više navrata rekao, Vlada će tokom ove godine uplatiti više od 10 miliona KM za podršku privredi i očuvanju radnih mjesta. Svjestan u kakvoj se poziciji naši privrednici nalaze, i ovom prilikom pozivam i jedinice lokalne samouprave te federalni i državni nivo na još snažnije uključivanje kako bismo zajednički pomogli oporavak privrednog sektora i očuvanje radnih mjesta“, rekao je dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Vlade.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here