Addiko Cares u Orašju – uređenje dvorišta za najmlađe korisnike

Addiko Cares je projekat koji Addiko banka provodi već četvrtu godinu zaredom, a koja podrazumijeva volonterske aktivnosti zaposlenika koje Banka finansijski podržava.

144

U okviru projekta Addiko Cares, čija je namjena podrška lokalnim zajednicama u kojima banka djeluje, zaposlenici Addiko Banke posjetili su vrtić Pčelica Orašje povodom donacije kojom je finansirano uređenja dvorišta za jasličku skupinu. Pored finansijske podrške za uređenje dvorišta, zaposlenice Addiko banke su  farbanjem ograde u vrtiću dale i lični doprinos ovoj akciji.

„Addiko banka svoje društveno odgovorne aktivnosti provodi na projektima koji unaprjeđuju životne uslove djece i mladih. Trudimo se da sa institucijama sa kojim sarađujemo dogovorimo za donaciju onih sredstava koja su im najpotrebnija. Predstavnici vrtića Pčelica Orašje su se odlučili za našu pomoć u finansiranju uređenja dvorišta za jasličku skupinu djece. Veliko nam je zadovoljstvo što smo najmlađim korisnicima ovog vrtića uljepšali njihov svakodnevni boravak u vrtiću”, istakla je Irena Oršolić, voditeljica poslovnice Addiko banke u Orašju, i istakla kako su zaposlenici Addiko banke iz Orašja uživali u davanju svog ličnog pečata ovoj akciji.

“Addiko banka je omogućila našoj najmlađoj skupini da ima ljepši i sigurniji prostor za za boravak i aktivnosti na svježem zraku”, istakla je Maja Kobaš, direktorica vrtića Pčelica iz Orašja.

Addiko Cares je projekat koji Addiko banka provodi već četvrtu godinu zaredom, a koja podrazumijeva volonterske aktivnosti zaposlenika koje Banka finansijski podržava. U okviru projekta zaposlenici volontiraju u različitim institucijama i organizacijama, dok Banka obezbjeđuje finansijsku podršku za te institucije ili udruženja

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here