Donacija Intesa Sanpaolo Banka BiH za prvačiće iz SOS Dječijih sela

U saradnji sa kompanijama Visa i Svjetlostkomerc, Banka je donirala školski pribor i opremu, kao i četiri laptopa za dječake i djevojčice iz SOS Dječijih sela koji  prvi put kreću u školu  

20

Intesa Sanpaolo Banka BiH, u saradnji sa kompanijama Visa i Svjetlostkomerc, donirala je školski pribor i opremu, kao i četiri laptopa za dječake i djevojčice iz SOS Dječijih sela koji  prvi put kreću u školu.

“Početak školske godine uvijek sa sobom nosi nove izazove, no situacija u kojoj smo se sada našli sigurno da iziskuje dodatna ulaganja i sa sobom nosi svakodnevnu neizvjesnost, stoga nam podrška naših prijatelja mnogo znači. U SOS Dječijim selima BiH snažno i se zalažemo za kvalitetno obrazovanje djece i mladih jer znamo da je to najbolji put ka stvaranja bolje budućnosti za njih. Sigurno da nije jednostavno kada u jednoj SOS porodici imate šestoro djece različitog školskog uzrasta, posebno kada je online nastava u pitanju, ali se trudimo da djeci i mladima osiguramo potrebne uslove kako bi dosegli svoj puni potencijal i uspješno se osamostalili. Također, socijalno ugrožene porodice, kojima direktno pomažemo kroz Program jačanja porodica, ni u redovnim okolnostima često nisu u mogućnosti obezbijediti osnovni školski pribor za djecu, stoga je ova donacije itekako značajna u ovim trenucima kada je školovanje postalo čak i veća investicija nego ranije. Izuzetno nam je drago što su naši prijatelji iz Intesa Sanpaolo Banke BiH i Svjetlostkomerca i ovoga puta prepoznali naše zalaganje i važnost obrazovanja za djecu u našoj brizi, kao i za djecu iz socijalno ugroženih porodica. Od srca se zahvaljujemo u ime Organizacije i svih 64 prvačića na školskom priboru i laptopima”, izjavila je povodom ove donacije Mirela Gruenther-Đečević, nacionalna direktorica SOS Dječijih sela BiH.

Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiH, naglasila je da je podrška obrazovanju i mladima prioritet Banke kada se govori o društvenoj odgovornosti.

“Ove godine su stvari kompleksnije nego ranije u svim segmentima, pa tako i u planiranju i pripremanju nove školske godine, što je nama u Intesa Sanpaolo Banci BiH bila dodatna motivacija da se uključimo u potrebe zajednice i olakšamo pripremu za ovaj važan događaj roditeljima, starateljima i djeci. Svako ulaganje u kvalitetnije obrazovanje smatramo ulaganjem u budućnost te iste zajednice, što je čvrsti stav Banke koji će ostati nepromijenjen unatoč izazovima sa kojima se susrećemo, a nadamo se da će ova gesta motivirati i ostale kompanije da se uključe čak i više nego ranijih godina“, naglasila je Dizdarević i u ime tima Banke poželjela uspješnu i sretnu novu školsku godinu svim učenicima i učenicama.“

Pored ove donacije, u ovoj školskoj godini pripremu za školu učenicima, roditeljima i starateljima Intesa Sanpaolo Banka nastojat će olakšati i osiguravanjem popusta koji će se od 1. do 15. septembra moći ostvariti za sve kupovine školske opreme uz plaćanje putem “Visa Inspire” kartice na prodajnim mjestima Svjetlost knjižare, Astra Borovo web-shop i Procomp web-shop. Dodatno, u Svjetlost knjižarama bit će moguće ostvariti i popust od 10 posto na udžbenike. Sve dodatne informacije je moguće dobiti pozivom na besplatni INFO telefon 080 020 307.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here