Apple naručio 75 miliona 5G iPhonea

Apple se također priprema da lansira novi iPad Air s ekranom sličnim modelu iPad Pro, kao i za lansiranje dvije nove verzije Apple Watcha i svojih prvih slušalica mimo brenda Bits

23

Apple je zatražio od svojih dobavljača da do kraja godine proizvedu najmanje 75 miliona 5G iPhonea, kao i nove modele pametnih ručnih satova – novi iPad Air i manji HomePod.

Kako prenosi Bloomberg, američki tehnološki gigant predviđa da će isporuke iPhonea naredne generacije u 2020. godini dostići čak 80 miliona jedinica.

Apple se također priprema da lansira novi iPad Air s ekranom sličnim modelu iPad Pro, kao i za lansiranje dvije nove verzije Apple Watcha i svojih prvih slušalica mimo brenda Bits, dodaje se u informaciji te agencije.

Apple je postao prva američka kompanija koja kotira na berzi s vrijednošću od 2.000 milijardi dolara. Investitori na Wall Streertu odlučili su ignorirati probleme Applea vezane za ekosistem Iphonea, u korist opklada da će kompanija biti još uspješnija poslije korona krize. Kompanija je tako za samo nešto više od dvije godine udvostručila svoju tržišnu vrijednost.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here