Sberbank BH uveo modernu uslugu pologa gotovine

Riječ je o samouslužnom uređaju za polog gotovine (ATS) u domaćoj valuti, koji je namijenjen klijentima - pravnim licima, koji imaju otvoren transakcijski račun u Banci

78

Sa željom da olakša svakodnevnicu klijentima, Sberbank BH razvio je novu uslugu pologa
gotovine. Riječ je o samouslužnom uređaju za polog gotovine (ATS) u domaćoj valuti, koji je namijenjen klijentima – pravnim licima, koji imaju otvoren transakcijski račun u Banci.
Uređaj će biti dostupan klijentima u okviru 24/7 zona u poslovnicama Banke ili u okviru
partnerskih tržnih centara. Upravo prodajni objekti u tržnim centrima imaju najveću potrebu za sigurnim pologom gotovine.

Instaliranjem ATS uređaja, Sberbank BH je potvrdio ulogu lidera u inovacijama. Za razliku od drugih sličnih uređaja koji se nalaze na tržištu, gdje se polog gotovine uglavnom tretira kao amanetna pošiljka čiji sadržaj se naknadno broji i knjiži, novac položen u ATS uređajima Sberbank BH dostupan je odmah na transakcijskom računu firme nakon izvršenja transakcije.

Dodatno, ono što je novina na tržištu jeste i to da uređaj pored prihvata pologa papirnog novca, prima i kovanice, te vraća kusur.Na ovaj način polog gotovine se vrši bez čekanja u poslovnicama, te van njihovog radnog vremena.

Polog gotovine može izvršiti jedna ili više osoba ovlaštenih od strane pravnog lica.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here