Za izgradnju autoputa do Beograda prijavilo se 40 kompanija

Prijavilo se i nekoliko domaćih firmi i banaka, a svi bi trebali da se udruže, kaže direktor Autoputeva Republike Srpske Dušan Topić

217
Na javni poziv za finansiranje projektovanja i izgradnju dijela autoputa kroz RS za Beograd stiglo je 40 prijava, saopštio je danas direktor Autoputeva Republike Srpske Dušan Topić.

Javni poziv za dionicu Vukosavlje – Brčko – Bijeljina – Rača, dužine 70 kilometara, objavljen je prije desetak dana.

“Autoputevi su prvi put raspisali tender koji obuhvata finansiranje, projektovanje i izgradnju autoputa koji bi RS povezao sa Beogradom. Vrijednost radova procijenjena je na 1,35 milijardi KM”, rekao je Topić za Radio RS.

On je istakao da se prijavilo deset velikih građevinskih kompanija “koje su u stanju da samostalno obave ovaj posao”.

“Prijavilo se i nekoliko domaćih firmi i banaka, a svi bi trebali da se udruže. Vjerujem da će biti dovoljno zainteresovanih kompanija i da će krajnja cijena ovog projekta biti realna. Autoput je podijeljen na tri dionice”, podsjetio je Topić.

Govoreći o planu parcelacije, Topić je rekao da je na dionici Vukosavlje – Brčko bilo primjedbi mještana, koje su u međuvremenu riješene.

“Na dionici Brčko – Bijeljina do Rače nije bilo spornih pitanja, s obzirom na to da su Autoputevi radili plan parcelacije, a Grad Bijeljina prostorni plan”, pojasnio je Topić.

Govoreći o izgradnji mosta na rijeci Savi u Gradišci, Topić je rekao da radovi teku planiranom dinamikom i da je u toku postavljanje čelične konstrukcije. On očekuje da će do kraja naredne godine taj most biti izgrađen.

“Završetak mosta uslovljen je nastavkom radova na izgradnji vezne saobraćajnice u Hrvatskoj, za šta je u toku tender za izbor izvođača. Gotovo polovina posla završena je i na prvoj fazi Koridora Vc kroz RS na petlji Johovac – Rudanka”, rekao je Topić.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here