U Živinicama potpisan ugovor o izgradnji regionalne deponije

Investicija gradnje regionalne deponije iznosi 7,5 miliona eura. Sredstva od pet miliona eura su zajam od Evropske banke, te 2,5 miliona eura grant sredstava koje je Evropska banka obezbijedila u saradnji sa svojim partnerima

64

U Živinicama je potpisan ugovor o gradnji regionalne deponije smeća, za općine Kladanj i Banoviće te Grad Živinice. Ugovor su ptopisali direktora JP Eko Sep Živinice Selmira Šljivića i direktor izvođača radova Strabag Austrija – direkcija BiH Muhamed Ćatović, a ugovor je potpisao i direktor konsultantske firme za nadzor nad izvođenjem radova na deponiji AIK Inžinjering Banovići Asim Demirović. Kao svjedoci  ugovore su potpisali i načelnici općina Banovići i Kladanj Midhat Husić i Jusuf Čavkunović te gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković

„Zadovoljstvo je što su stvoreni svi uslovi za gradnju regionalne deponije. Već  smo obavili mnogo pripremnih radova, kao što je ograđivanje deponije u dužini većoj od tri kilometra, kao i protivpožarni pojas, za što je uloženo 400.000 KM grant sredstava“, kazao je Šljivić.

Investicija gradnje regionalne deponije iznosi 7,5 miliona eura. Sredstva od pet miliona eura su zajam od Evropske banke, te 2,5 miliona eura grant sredstava koje je Evropska banka obezbijedila u saradnji sa svojim partnerima, čime su obezbjeđeni uslovi da u narednih 13 mjeseci Štrabag u potpunosti završi radove.

„Značajno je istaknuti da će regionalna deponija u drugoj fazi radova imati uslove za proizvodnju toplotne ili električne energije, čime će cio projekat biti u potpunosti zaokružen“-naglasio je Šljivić.

Kamen temeljac za gradnju regionalne deponije postavit će se 10.septembra ove godine.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here