Partneri Privredne komore FBiH u oblasti digitalizacije u poljoprivredi prepoznati i u regionu

Privredna komora FBiH, prema riječima Jašarspahića, i u drugim oblastima analizira mogućnosti digitalne transformacije i traži odgovarajuća rješenja, o čemu će ubrzo sigurno biti više informacija

22

Privredna komora FBiH je u svom strateškom djelovanju opredijeljena za pomoć članicama u sistemskom unapređenju njihovih poslovnih procesa i stvaranju uslova za povećanje konkurentnosti na domaćem i inostranom tržištu. Kako ističe predsjednik PKFBiH gosp. Jašarspahić, primjena savremenih poslovnih rješenja i digitalna transfomacija poslovanja predstavljaju nezaobilazan pravac razvoja privrede.

Privredna komora FBiH, zajedno sa svojim partnerom TQM Group, započela je inicijative u pravcu primjene ConnAgrIS platforme kao sistemskog rješenja digitalne transformacije u domenu poljoprivrede i prerade poljoprivrednih proizvoda kroz Zadružni savez FBiH. Jašarspahić ističe značaj ovakvog koraka, naročito što je poslije inicijative od strane PK FBiH i Zadružnog saveza FBiH, ista prepoznata od strane drugih sličnih institucija u regionu.

U tom pogledu, partner Privrede komore FBiH u ovom procesu TQM Group je potpisao Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji i sa Zadružnim savezom Srbije. I druge slične institucije u BiH i regionu su također iskazale interes za navedeno rješenje za digitalnu transformaciju u poljoprivrednoj proizvodnji, preradi i plasmanu proizvoda. Napominjemo da se radi o rješenju koje podržava sve aspekte sljedivosti kao jednom od najvažnijih zahtjeva standarda u proizvodnji hrane.

Ovakvi rezultati nam daju za pravo da i dalje istrajavamo u nastojanjima da privredi u različitim segmentima budemo servis i pomognemo u nalaženju najboljih trenutnih rješenja, od kojih je u poljoprivredi sigurno ConnAgrIS. Privredna komora FBiH, prema riječima Jašarspahića, i u drugim oblastima analizira mogućnosti digitalne transformacije i traži odgovarajuća rješenja, o čemu će ubrzo sigurno biti više informacija.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here