Opel prodaje sjedište kompanije u Rüsselsheimu

Realizacija prodajnih planova, a koji uključuju i pronalaženje kupca za parkirna mjesta i veliki prostor na rijeci, prema listu, već je u toku

38

Kao dio mjera štednje, Opel želi prodati veće dijelove svojih tvorničkih prostorija u Rüsselsheimu – prema medijskom izvještaju, što uključuje i zgradu sjedišta kompanije koja nosi ime osnivača tvrtke Adama Opela, izvijestio je Wirtschaftswoche pozivajući se na insajdere.

Realizacija prodajnih planova, a koji uključuju i pronalaženje kupca za parkirna mjesta i veliki prostor na rijeci, prema listu, već je u toku. Glasnogovornik podružnice PSA rekao je da je cilj postizanje “održivog i konkurentnog reda na svim našim lokacijama”. Područje na lokalitetu Rüsselsheim nesrazmjerno je veliko – također u usporedbi s drugim automobilskim postrojenjima.

“Prije samo tri godine, prostorije naše tvornice bile su veće od Kneževine Monako. Cilj je “stisnuti područja i odvojiti nas od područja koja više nisu potrebna”, kazali su iz Opela.Ništa još nije definitivno odlučeno. Stručnjaci vjeruju kako je moguće da će Opel prodati sjedište kompanije na leasing i nastaviti ga koristiti.

Opel je prošao kroz veliko restrukturiranje otkako ga je u ljeto 2017. preuzela francuska grupa PSA. Dijelovi imovine u Rüsselsheimu već su otišli pružatelju inžinjerskih usluga Segula i lancu namještaja Ikea. Obustavom proizvodnje prijenosnika, i druge zgrade na Majni bit će ispražnjene.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here