Ministrica Đapo traži jednogodišnji moratorij na kredite hotelijera

S obzirom na to da je većina hotelijera ušla u velike investicije i da imaju ogromne rate kredita, a nemaju posla, mislim da su zahtjevi opravdani, kaže federalna ministrica okoliša i turizma

54

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo zatražila je od Agencije za bankarstvo FBiH jednogodišnji moratorij na kredite koje su uzeli hotelijeri, a od Vijeća ministara BiH otvaranje državnih granica.

“Od direktora Agencije Jasmina Mahmuzića tražila sam najmanje godinu dana moratorija na kredite koje su uzeli hotelijeri. S obzirom na to da je većina ušla u velike investicije i da imaju ogromne rate kredita, a nemaju posla, i da su u nezavidnom položaju zbog zatvorenih granica, mislim da su zahtjevi opravdani. S tim se složio i direktor Mahmuzić, koji nam je obećao da će Agencija uzeti u obzir trenutno stanje u kojem se nalaze hotelijeri”, saopćila je Đapo, koja je ponovo pozvala Vijeće ministara BiH da otvori državne granice za državljane Turske i drugih zemalja sa istoka, “radi omogućavanja dolaska turista i pokušaja da se koliko-toliko spasi turistička sezona u BiH”.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here