Airbnb je u petak najavio da će mladima ograničiti najam smještaja u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Španiji kako bi smanjio broj neprijavljenih gostiju i time pojačao sigurnost u vrijeme pandemije koronavirusa.

Internetska platforma uvela je prva ograničenja prošle godine budući da su bučne zabave stvarale probleme sa susjedima u nekim zajednicama. U vrijeme pandemije zabave izazivaju još veću zabrinutost s obzirom na očekivano nepoštivanje mjera o održavanju fizičke distance.

Airbnb sada namjerava u Britaniji, Francuskoj i Španiji početi testirati zabranu iznajmljivanja čitavih stanova odnosno kuća osobama mlađim od 25 godina blizu mjesta gdje žive. Korisnici usluga s najmanje tri pozitivne odnosno bez negativnih ocjena na Airbnbu odnosno oni s dugoročnijim planovima neće podlijegati ograničenjima, a svi korisnici moći će putem platforme rezervirati privatne i hotelske sobe.

„Svrha je ograničenja zaštita lokalne zajednice dok će se mlađim potrošačima omogućiti rezervacija smještaja izvan područja na kojem žive”, objasnio je Airbnb.

Potez digitalne platforme nadovezuje se na slične mjere u SAD-u i Kanadi, podsjeća AFP. Airbnb je izvijestio i da je pooštrio zabranu okupljanja koja krše javnozdravstvene mjere, uvedene zbog pandemije koronavirusa.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here