Općina Travnik nabavlja kosilice, plastenike i kopačice za poljoprivrednike

Pravo na ostvarivanje poticaja imaju sva fizička lica koja ispunjavaju opće i dodatne kriterije te koji blagovremeno, u roku propisanom Javnim pozivom, podnesu zahtjev za poticaj sa potrebnom dokumentacijom

101

Općina Travnik raspisala je javni poziv za dodjelu poticaja za unapređenje poljoprivredne proizvodnje za ovu godinu. Pravo na ostvarivanje poticaja imaju sva fizička lica koja ispunjavaju opće i dodatne kriterije te koji blagovremeno, u roku propisanom Javnim pozivom, podnesu zahtjev za poticaj sa potrebnom dokumentacijom.

Poticaji će se realizirati kroz nabavku i dodjelu kosilica, plastenika i kopačica. Planirana sredstva za nabavku i dodjelu kosilica iznose 39.000,00 KM, koji će se utrošiti na način da Općina Travnik nabavi kosilice u ukupnoj vrijednosti od 39.000,00 KM i podijeli ih odabranim korisnicima. Broj korisnika će zavisiti od broja nabavljenih kosilica za planirani iznos od 39.000,00 KM.

Za nabavku i dodjelu plastenika planirana su sredstva u iznosu od 40.000,00 KM, koja će se utrošiti na način da Općina Travnik nabavi plastenike površine 50 metara kvadratnih, sa dodatnom opremom, u ukupnoj vrijednosti od 40.000,00 KM, koje će biti podijeljene odabranim korisnicima. Broj korisnika će zavisiti o broju nabavljenih plastenika za planirani iznos od 40.000,00 KM.

Za nabavku i dodjelu kopačica planirana su sredstva u iznosu od 21.000,00 KM, koji će se utrošiti na način da Općina Travnik će izvršiti nabavku kopačica, u ukupnoj vrijednosti od 21.000,00 KM, koje će biti podijeljene odabranim korisnicima. Broj korisnika će zavisiti o broju nabavljenih kopačica za planirani iznos od 21.000,00 KM.

Svi poljoprivredni proizvođači koji su u 2017., 2018. i 2019. godini ostvarili pravo na općinski poticaj u poljoprivrednoj proizvodnji (kosilice, kopačice, muzilice i plastenici), kao ni članovi njihovog zajedničkog domaćinstva, ove godine ne mogu ostvariti pravo na poticaj u poljoprivrednoj proizvodnji po ovom Programu.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here