Čak pet moćnih novih uređaja kompanije Samsung

Samsung Unpacked, na kojem će biti predstavljeno pet najnovijih uređaja, održaćet se 5. augusta 2020. godine, sa prenosom uživo iz Južne Koreje. Praćenje događaja bit će omogućeno putem linka

36

Na predstojećem Galaxy Unpacked događaju Samsung će predstaviti čak pet nesvakidašnjih uređaja, kao dio nove tehnološke ere pod nazivom Next Normal (Novo normalno), najavio je u blog objavi TM Roh, predsjednik i direktor za razvoj i istraživanje u odjeljenju za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. Nova era mobilne tehnologije u potpunosti prati okolnosti Novog normalnog, jer ostati povezan i funkcionalan postaje sastavni dio novonastale svakodnevice. Stoga će se ovo novo razdoblje razvijati u tri strateška smjera: inovativnost na polju tehnologije, otvorena saradnja sa partnerima i agilnost uređaja prilagođenih ubrzanom načinu života.

„Ovi uređaji rezultat su naše vizije da korisnicima pružimo nova i drugačija iskustva, kao i besprijekornu funkcionalnost i postojanost – na poslu ili u slobodno vrijeme, kod kuće ili van nje. Novo normalno korisnicima omogućava da u potpunosti iskoriste svoje uređaje, nudeći nove oblike povezivanja, rada i komunikacije“, rekao je TM Roh, dajući jasnu naznaku o kakvim uređajima je riječ.

Šest mjeseci inovacija

TM Roh preuzeo je vodstvo nad odjeljenjem za mobilne komunikacije prije šest mjeseci, donijevši  svježinu i inovativnost u pogledu novih tehnologija, sa velikim ulaganjima na polju istraživanja i razvoja, ali i implementacije 5G mreže.

„Od preklopnih telefona do 5G mreže, korisnicima neprestano nudimo nove oblike tehnologija. Veoma sam uzbuđen da vidim naše inovacije u praksi, jer tek onda kada mijenjaju kvalitet života nabolje, one pokazuju svoju pravu vrijednost“, objasnio je TM Roh.

Brojne saradnje sa partnerima

U svom blogu, TM Roh podsjeća i na saradnju Samsunga sa mnogobrojnim partnerima, koja je rezultirala novim mogućnostima.

„Izuzetno cijenim moć naše partnerske mreže. Oduvijek sam vjerovao da zajednički možemo da stvaramo inovacije koje nude vrhunsko korisničko iskustvo“, istakao je Roh. Među partnerima nalaze se kompanije kao što su Google, Microsoft, Netflix i Spotify, što je znatno olakšalo sinhronizaciju Samsung uređaja sa računarima i unaprijedilo kvalitet videopoziva, za bolji osjećaj povezanosti tokom trenutne epidemiološke situacije.

Agilnost kao ključ

TM Roh je u svojoj objavi naglasio i važnost uređaja u kontekstu brze svakodnevice, gdje je korisniku iznad svega potrebna agilnost. „Ovi uređaji prilagođeni su za rad, igru i multitasking, lako se uklapajući u različite životne stilove. Ovakav strateški pristup donio nam je potpuno novi pogled na tehnologiju“, zaključio je Roh.

Samsung Unpacked, na kojem će biti predstavljeno pet najnovijih uređaja, održaćet se 5. augusta 2020. godine, sa prenosom uživo iz Južne Koreje. Praćenje događaja bit će omogućeno putem linka.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here