Drvna industrija Sanica: Najavljen potencijalni interes novog kupca i investitora

O preduzeću DI „Sanica“ iz Ključa ovdašnja javnost je zadnji put čula nakon što je za ovim drvnim kombinatom interes iskazala poslovna grupacija iz Katara.

103

Na posljednjoj održanoj sjednici Skupštine USK, između ostalog, aktuelizirano je i pitanje aktiviranja nekad uspješne Drvne industrije „Sanica“ iz Ključa. Direktor ŠPD-a Unsko-sanske šume  Šerif Kaljiković potvrdio je da se pojavio novi potencijalni kupac. Trenutno se provede aktivnosti na procjeni imovine Sanice, nakon čega će biti i poznate namjere eventualnog investitora da kupi i uloži u pokretanje proizvodnje. Podsjetimo, trenutni vlasnik Sanice je ŠPD „Unsko-sanske šume“ koje godinama pokušavaju naći načina da oživi ovo preduzeće.

O preduzeću DI „Sanica“ iz Ključa ovdašnja javnost je zadnji put čula nakon što je za ovim drvnim kombinatom interes iskazala poslovna grupacija iz Katara.

U tom periodu bila su uvjeravanja o milionskim ulaganjima, revitalizaciji proizvodnje i zapošljavanju 200 radnika. Sve je dovedeno do faze prodaje, ali administrativne procedure u prijenosu finansijskih sredstava, kako je rečeno tada, zaustavile su dalje aktivnosti i investitor je u konačnici odustao. Da za Sanicu i dalje vlada interes potvrdio je na posljednjoj sjednici Skupštine USK Šerif Kaljiković, direktor ŠPD „Unsko-sanske šume“. Riječ je o ozbiljnom kupcu koji je, kazao je, već investirao na području USK, te je već potvrđen u ovoj branši

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here