Za podršku muzičkom sektoru 2,5 miliona eura

Na predmetni poziv mogu se prijaviti konzorcijumi sastavljeni od najmanje dva pravna subjekta: neprofitne organizacije (javne ili privatne); javne vlasti; međunarodne organizacije i subjekti koji ostvaruju dobit

35

​Evropska komisija objavila je Poziv za dostavljanje prijedloga projekata Inovativna šema podrške održivom muzičkom ekosistemu. Rok za dostavljanje prijedloga projekata je 15. septembar 2020. godine. Opšti cilj poziva je podrška muzičkom sektoru za oporavak od krize nastale uticajem pandemije virusa COVID-19 i unapređenje održivosti.

Predmetni poziv obuhvate tri teme:Zeleni oporavak;

Digitalni oporavak;

Pravedan i otporan oporavak;

Izabrani konzorcijum treba da dizajnira, sprovede i nadgleda sprovođenje jedne šeme podrške kojom se redistribuiraju grant sredstva krajnjim korisnicima u muzičkom sektoru.

Na predmetni poziv mogu se prijaviti konzorcijumi sastavljeni od najmanje dva pravna subjekta: neprofitne organizacije (javne ili privatne); javne vlasti; međunarodne organizacije i subjekti koji ostvaruju dobit.

Ukupan budžet namijenjen za sufinansiranje projekata iznosi 2. 500, 000 eura.

Evropska komisija ovim pozivom dopunjuje nacionalne i EU inicijative i šeme koje pomažu u ublažavanju krize nastale uticajem pandemije virusa COVID-19 na muzički sektor i kulturu uopšte. Na ovaj način Evropska komisija razvija svoj integrisani pristup podrške EU muzici (Music Moves Europe) koji će se nastaviti u okviru novog programa EU Kreativna Evropa 2021-2027.

Detaljne informacije o Pozivu dostupne su OVDJE.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here